Kültür Sanat Eğitim-Bir-Sen'den 'eğitim' temalı kısa film yarışması

Eğitim-Bir-Sen'den 'eğitim' temalı kısa film yarışması

05.10.2017 - 10:34 | Son Güncellenme:

Eğitim-Bir-Sen kısa film yarışmasının dördüncüsünü düzenliyor. Yarışma bu yıl da eğitim konusuna mercek tutmaya çalışacak.

Eğitim-Bir-Senden eğitim temalı kısa film yarışması

2014, 2015 ve 2016 yıllarında ses getiren, uzun süre konuşulan “Öğretmen”, “Örgütlenme” ve “Vefa” temalı kısa film yarışmaları bu yıl da önemli bir konuya mercek tutmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Jüri başkanlığını Semih Kaplanoğlu’nun yapacağı yarışmanın bu yılki teması “Eğitim”. Eğitimin önemine dikkat çekmek, eğitim süreçlerinde yaşananları, eğitimin önemli ve özel taraflarına odaklanacak hikâyeleri ortaya çıkararak sinemanın etkileyici gücüyle buluşturmak; bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla tertip edilen yarışmada filmler, olay ve kişi üzerinden yola çıkılarak çekilebilecek.

1 Ekim 2017 tarihinde başlayacak ve kurmaca dalında 20 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği yarışmaya son başvuru tarihi 14 Ocak 2018.

Yarışmanın birincisi 15 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü 7 bin TL ile ödüllendirilecek. Bununla birlikte Mehmet Akif İnan Özel Ödülü için 5 bin TL, Erol Battal Teşvik Ödülü için ise 3 bin TL verilecek.

Haberin Devamı

Yarışmada dereceye giren filmlerin sahipleri, Eğitim-Bir-Sen'in kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programda ödüllerini alacak.

Kısa film yarışmasına başvuru ve tüm detaylar için www.ebsyarisma.org sitesi ziyaret edilebilir..

Yazarlar