Mersin EĞİTİM-SEN TOPLADIĞI İMZALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA YOLLADI

EĞİTİM-SEN TOPLADIĞI İMZALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA YOLLADI

24.04.2014 - 15:15 | Son Güncellenme:

.

EĞİTİM-SEN TOPLADIĞI İMZALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA YOLLADI

Eğitim-Sen Mersin Şubesi üyeleri, eğitimde iddia ettikleri sorunlarla ilgili topladıkları imzaları, Milli Eğitim Bakanlığı'na yolladı.
Öğle saatlerinde merkez PTT önünde bir araya gelen üyeler, sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler. Üyeler adına açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için taleplerine kulak verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Okullar eğitim yuvası olmaktan hızla uzaklaşmakta, okul yönetimleri tamamen siyasi kadrolarla yönetilmek istenmekte, eğitimde performansa dayalı ve angarya çalışma uygulamaları artmaktadır. Yıllardır eğitimin her alanında olduğu gibi eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşulları giderek zorlaşmakta, peş peşe çıkarılan torba yasalarla iş güvencemiz elimizden alınmak istenmektedir. Eğitimde yaşanan olumsuzluklardan doğrudan etkilenen eğitim emekçilerinin mevcut iş yüküne ek olarak herhangi bir ücret ödenmeden angarya çalışmaya zorlanmaları, nöbet sorununun çözülmemiş olması, yardımcı hizmetlerinin görev tanımının ve statüsünün belli olmaması, aday öğretmenlere sınav şartının getirilmesi ve eğitim yöneticilerinin siyasal kararla atanacak olması gibi çok sayıda sorun iş yerlerinde çalışma barışını bozmaktadır" dedi.
Taleplerini de açıklayan Muşlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her okulun kendi yöneticisini kendisi seçmesi, eğitim yöneticilerinin siyasal atamalarla değil, okul bileşenlerinin ortak iradesi ile belirlenmesi, öğretmenlere 1 günden fazla nöbet görevi verilmemesi, tutulan nöbet süresi ile orantılı olarak mesai ücreti ödenmesi, yardımcı hizmetlilerin görev tanımının net olması ve genel idari hizmetler sınıfına dahil edilmeleri için gerekli uygulamalarının, seminer ve yaz dönemlerinde ücret ödenerek ve gönüllülük ilkesi temelinde hayat geçirilmesi. Aday öğretmenlikten asıl kadroya geçişte ve her türlü yönetici atamasında yazılı ya da sözlü sınav şartı kaldırılması, adaylıktan asil kadroya geçiş koşulu sınav odaklı değil, gözlem ve deneyim kazanma süreci olarak görülmesi ve güvenceli çalışmanın esas olması. Kamu kaynaklarının kamuya ait okullar için kullanılması, hiçbir surette özel okullara aktarılmaması için topladığımız imzaları Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderiyoruz."
Konuşmaların ardından Muşlu, topladıkları imzaları postaneden Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi.