Eğitim 13 Şubat Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

13 Şubat Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

19.02.2016 - 10:19 | Son Güncellenme:

13 Şubat 2016 Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavının soru ve cevapları açıklandı. Sınav sonuçlarının da en kısa sürede açıklanması bekleniyor. Devamı haberimizde.

13 Şubat Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet almak isteyen sürücü adayları için her dönem ehliyet sınavları yapmaktadır. Bu ehliyet sınavlarının sonuçlarına göre de geçer not alan sürücü adayları yazılı sınavı başarıyla tamamlamış oluyor. 2016 yılının ilk ehliyet sınavı 13 şubat cumartesi günü gerçekleştirildi. 1 saat süren bu sınav sonunda sürücü adayları yazılı sınavlarını tamamlamış oldu. Sınav sonuçları açıklanmadan sınav sonucu hakkında bir fikre sahip olmak isteyen sürücü adayları girmiş oldukları sınavın soru ve cevaplarını beklemek durumundadır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

13 şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen sınavın soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. Sınava giren öğrenciler sınav soru ve cevaplarına bakarak derslerden geçip geçmediklerini tahmin edebilirler. Ehliyet sınavından geçebilmek için her dersten 70 puan ve daha üzeri bir puan almanız gereklidir. Toplam 3 dersten sınava girilir. Sürücü adayları trafik ve çevre, ilk yardım, araç tekniği derslerinden sınava girerler. Bu 3 dersten de de 70 ve daha üzeri puan alan sürücü adayları motorlu taşıtlar yazılı sınavını başarıyla tamamlamış olur. Ehliyet sahibi olmak isteyen sürücü adaylarının artık tek yapması gereken direksiyon sınavına girmektir. Direksiyon sınavından da 70 ve daha üzeri puan alan sürücü adayları ehliyet almaya hak kazanabilir. Direksiyon sınavında dikkat etmeniz gereken bir kaç husus vardır. Direksiyon sınavından geçmek için aracı tek seferde park etmesi, aracı sınav esnasında hiç stop ettirmemesi ve yokuşlarda el freni kullanmadan aracı kaldırması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Ehliyet sahibi olmak isteyen sürücü adayları ilk olarak bir ehliyet kursuna başvurmaları gereklidir. Ehliyet kursuna başvuran sürücü adayları belli bir dönem derse tabi tutulurlar. Bu dönemde trafik ve çevre, ilk yardım ve motor derslerinden kursa girerler. Trafikte ne yapmanız gerektiğini, nasıl araç kullanmanız gerektiğini, trafik kurallarını, motorların özelliklerini, ilk yardım derslerini ve araçların özelliklerini bu kurslarda öğrenirsiniz. Yani trafiğe çıkmanız için gerekli olan tüm dersleri bu kurslarda görmüş olursunuz. Kurs dönemi bittikten sonra da bu gördüğünüz derslerden bir sınava girersiniz. Bu sınav sonucuna göre de ehliyet almaya hak kazanabilirsiniz. Son yapılan ehliyet sınavı 13 şubat cumartesi günü gerçekleştirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu bu sınavın soru ve cevapları da internet üzerinden yayınlanmıştır. Sınava giren öğrenciler bu soru ve cevaplara bakarak sınav sonucu hakkında bilgi sahibi olabilirler. Ehliyet sınavının soru ve cevaplarına internet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Ana sayfada yer alan sınavlar bölümünü seçtikten sonra açılan seçeneklerden motorlu taşıt sürücü adayı sınav duyuruları seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfada yapılan sınav ile ilgili tüm duyurulara ulaşabilirsiniz. Son yapılan sınavın soru ve cevaplarına da bu bölümden ulaşabilirsiniz. Sınavın sonuçları açıklandığı zamanda bu sayfadan sınav sonuç bilginize ulaşabilirsiniz.

Yazarlar