Eğitim 14 Mayıs tarihli Ehliyet sınavının soruları açıklandı mı?

14 Mayıs tarihli Ehliyet sınavının soruları açıklandı mı?

19.05.2016 - 09:11 | Son Güncellenme:

Ehliyet sınav soruları ve cevapları sürücü adaylarına oldukça yardımcı olur. Ehliyet sınav soruları ve cevapları aynı zamanda sınava giren adayları da yakından ilgilendirir. Ehliyet sınav soruları ve cevapları sayesinde sınavın başarısını yaklaşık olarak tahmin etmek mümkündür.

14 Mayıs tarihli Ehliyet sınavının soruları açıklandı mı

Motorlu araçlar ülkemizde ve dünyada ulaşım ve seyahatin temelini oluşturmaktadır. En fazla seyahat ve ulaşım dünyada ve ülkemizde kara yolları üzerinden gerçekleşmektedir. Gerek iş icabı gerek ziyaret amaçlıda olsa seyahat hayatımızın bir bütünü haline gelmiştir. Motorlu araçları kullanmak için ise uygulanan sitemler vardır. Bunlardan en önemlisi de ehliyet sistemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum bilinçsiz ve bilgisiz araç kullanımını engellemek için gün geçtikçe daha fazla geliştirilmektedir. İlk önce sınıf ortamında trafik, motor, ilk yardım ve çevre bilgisi başlığı altında ders görerek başlayan ehliyet eğitimi sonrasında yapılan çoktan seçmeli sınav neticesinde devam etmektedir. Tabiiki kullanacak olduğunuz aracın türüne göre yaşınız ve ehliyetin tipi değişkenlik göstermektedir. Mesela motosiklet ehliyeti 17 yaşından büyükler için verilmektedir. Araba ehliyeti ise 18 yaşına gelmiş her bireyin temel hakkıdır. Ağır vasıta ehliyetleri ise 22 yaşına gelmiş olan bireylere verilmektedir.

EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EHLİYET PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ehliyet kurslarına başvuruda bulunmak için istenen belgeler ise sabıka kaydı, vesikalık fotoğraf ve eğitim diplomasıdır. Bu belgelerin hepsine sahip olan her vatandaş MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) bağlı herhangi bir sürücü kursuna başvuruda bulunabilirler.

Getirilen yeni sistem ile ehliyet almak artık oldukça zorlaştırılmıştır. İlk olarak 2016 yılının başındaki uygulamaya konulan stajyer ehliyet sistemidir. Son olarak yapılan Ehliyet sınavı ise 14 Mayıs cumartesi günü gerçekleştirilmiştir. İlk olarak motor, trafik, çevre ve ilk yardım derslerinden toplam 50 soruluk bir yazılı sınava tabi olursunuz. Bu sınavdan 100 üzerinden 70 puan alan her aday bir sonraki sınav olan uygulamalı sınava girmeye hak kazanmaktadır. Yazılı sınavdan geçen adayların geriye kalan tek yapması gereken işlem uygulamalı sınavdan da başarılı bir şekilde geçmek olacaktır. 14 Mayıs günü yapılan ehliyet sınav sonuçları sınava giren adaylar tarafından heyecanlı bir şekilde beklenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınav sistemi sayesinde bilinçli sürücü yetiştirmek en temel amaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Ehliyet sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların yapması gereken tek işlem artık beklemektedir. Ehliyet sınavı sonuçları sınavı yapan Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinde yayınlanacaktır. Ancak sınavda çıkan sorular ve cevapları , internet platformu üzerinden adaylar ile paylaşılmaktadır. Bu durum sınav sonucunu beklemekte sabırsızlanan adaylar için biraz olsun rahatlama anlamına gelmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinde bulunan sınavlar sekmesine tıklayarak motorlu taşıt sürücü adayları kısmına girerek son yapılan sınav hakkında yapılan tüm duyurulara buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca ehliyet sınav sonucu öğrenmek içinde aynı bu sistemi üzerinden işleminizi yapabilirsiniz. Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında yetkililer kesin bir bilgi vermez iken geçmiş oturumlarda yapılan sınavlar 15 ile 30 gün arasında adaylara sonuçlar açıklanmıştı. Ehliyet sınavı sonuçları açıklandığı zaman sonucunuza bu sayfa üzerinden de ulaşabilirsiniz.