Eğitim 2016 DGS sınavı başvuruları ne zaman başlıyor?

2016 DGS sınavı başvuruları ne zaman başlıyor?

28.05.2016 - 09:58 | Son Güncellenme:

DGS sınav başvurularının önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. DGS sınav başvurusunu yapmayan adaylar sınava giriş hakkı elde edemez. DGS sınav başvuru işlemlerinin detayları haberimizde!

2016 DGS sınavı başvuruları ne zaman başlıyor

DGS'nin açılımı dikey geçiş sınavıdır. DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans öğrenciler için çok önemli bunun sebebi ise 2 yıllık okudukları bölümlerden 4 yıllık lisans programı veren üniversitelerin bölümlerine geçmelerine imkan sağlamaktadır bu neden ile çok önem taşımaktadır. Dikey geçiş sınavının (DGS) başvuru tarihlerinin ne zaman başlayacağı yazımızda mevcut bir şekilde bulunmaktadır. Dikey geçiş sınavı (DGS) başvuru tarihleri 2016 yılı için ÖSYM (öğrenci seçme ve yerleştirme) 2016 yılı sınav takvimine göre 31 mayıs 2016 salı günü başlayıp 13 haziran pazartesi günü sona ereceğini açıklamıştır. Dikey Geçiş Sınavı başvuru kılavuzu ise ÖSYM'nin resmi internet sayfasından herhangi bir problem olmaz ise kesin olarak 31 Mayıs 2016 salı günü öğrencilerin erişimine sunulması beklenmektedir.

Haberin Devamı

DGS BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girecek olan öğrenciler için bir diğer merak konusu da Dikey Geçiş Sınavına başvuru nasıl yapılmasıdır. Dikey Geçiş Sınav başvuruları öğrenciler ve mezun kişiler herhangi bir kuruma gidip başvuru yapmaları gerekmemektedir. Bunun yerine öğrenciler ve mezun kişiler elektronik ortamdan başvurularını yapabilecekler. Elektronik ortamdan alınmakta olan başvurular için ÖSYM'nin yayınlamış olacağı kılavuzdan yola çıkarak yapabilirler aynı zamanda öğrenci başvuru formunu doldurarak da Ösym’nin resmi sitesinden adaya girişi yaparak bahsedilmiş olan formuna erişim sağlayarak sizden istenen bilgiler doldurarak yapmak mümkün olacaktır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken husus başvuru tarihinin son günü olan 13 haziran tarihine kadar bu formu ÖSYM’nin resmi internet sayfasına girerek internet yardımı ile resmi bir şekilde iletmeleri ve daha sonra bir çıktı almaları gerekmektedir. Bu konu çok önemlidir ve muhakkak yapılmalıdır. Ayrıca ÖSYM sitesinde resmi kaydı bulunmayan adaylar ÖSYM’nin sitesine girerek giriş hesabı aktif olmayan ya da hiç hesabı olmayan adaylar ise başvurularını herhangi bir başvuru merkezine giderek direkt olarak temas ile gerçekleştirmesi şeklinde mümkün olacaktır. Dikey Geçiş Sınavı başvuru sonuçlarını merak eden adaylar yazımızda bu bilgi de mevcut ve güncel bir şekilde bulunmaktadır. ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) takvimine göre Dikey Geçiş Sınavı (DGS) herhangi bir sorun olmaması ya da erken açıklama gibi bir durum olmaz ise ÖSYM'nin belirtmiş olduğu tarih olan 11 Ağustos perşembe günü adayların sonuçlarına erişimi sağlanacağı belirtilmiştir. Sonuçların açıklanmasının hemen ardından sınava girmiş olan adayların aldıkları puan durumlarına göre tercih yapma hakları olacaktır. Ve de tercih yapma süresi direkt olarak başlayacaktır. ÖSYM'nin belirtmiş olan tarihte açıklanması beklenen Dikey Geçiş Sınav sonuçları ÖSYM’nin resmi sitesinden öğrenebilirsiniz. ÖSYM'ye sitesine girerek şifreniz ile giriş yaptıktan sonra almış olduğunuz Dikey Geçiş Sınav puanınızı öğrenme imkanınız vardır. ÖSYM sitesinden yayınlanacak olan Dikey Geçiş Sınav kılavuzu ile almış olduğunuz puan ile tercih yapma hakkına sahipsiniz.