Eğitim 2016 İlkbahar ALES sonuçları ne zaman açıklanıyor?

2016 İlkbahar ALES sonuçları ne zaman açıklanıyor?

12.05.2016 - 09:50 | Son Güncellenme:

ALES sonuçları, sınav yapıldıktan sonra merakla bekleniyor. ALES sonuçları kapsamında akademik personel olmak isteyen öğrenciler başarı puanını öğrenmiş olurlar. ALES sonuçlarının 25 Mayıs’ta açıklanması bekleniyor.

2016 İlkbahar ALES sonuçları ne zaman açıklanıyor

Daha çok yüksek lisans başvuruları için girilen bir sınav olarak bilinen ALES, Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ve doktora eğitimi için girilmesi gereken bir sınavdır.ALES’in açılımı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’dır.ALES, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafındanilkbahar ve sonbahar dönemlerinde yılda iki kez yapılır. Bu iki dönemde yapılan sınavlar ALES İlkbahar Sınavı ve ALES Sonbahar Sınavı olarak adlandırılır. Akademik Personel ve Lisansüstü eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 8 Mayıs Pazar günü yapıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 81 il merkezi ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa ve Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te gerçekleştirilen ilkbahar dönemi sınavı saat 9.30'da başladı ve 150 dakika sürdü. Sınavda uygulanacak testin sayısal bölümünde 40'ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 testleri), sözel bölümünde ise 40'ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 testleri) yer aldı. ALES puanları yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor. Sınav sonucu alınan puanlar, açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak.

Haberin Devamı

ALES SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ALES sonuçlarının da 25 Mayıs’ta açıklanması bekleniyor. 8 Mayıs’taki sınava giren kişiler ALES sonuçlarını internet üzerinden ÖSYM kurumunun aday işlemleri sisteminden öğrenebilirler. İnternet üzerinden ALES sonuçlarını öğrenebilmek için ilk önce ÖSYM kurumunun internet sitesine giriş yapmanız gereklidir. Bu siteye giriş yaptıktan sonra ana sayfada aday işlemleri sistemi bulunmaktadır. Bu sayfaya girdikten sonra ÖSYM işlem takviminden 2016 - ALES ilkbahar dönemini seçmeniz gereklidir. Devam ediyor seçeneğini seçtikten sonra sınav sonuçlarını gör seçeneğini seçmelisiniz. Bu seçeneği seçtikten sonra aday işlemleri sistemi giriş sayfasına ulaşırsınız. Bu sayfadan sisteme giriş yapabilirsiniz. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra giriş yap seçeneğini de seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise ALES sonuçlarını öğrenebilirsiniz. ALES sonuçlarına göre akademisyenlik yapmak istediğiniz kuruma başvuruda bulunabilirsiniz.