Eğitim 2016 LYS sonuçları açıklandı mı?

2016 LYS sonuçları açıklandı mı?

15.07.2016 - 16:31 | Son Güncellenme:

Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı ÖSYM'nin yapacağı LYS sonuçları açıklamasına çevrildi. Peki LYS sınav sonuçları açıklandı mı? Merakla beklenen LYS sonuçları için son gelişmeler haberimizde yer alıyor. ÖSYM resmi sitesinden an be an takip edebileceğiniz link haberimizde. İşte ayrıntılar...

2016 LYS sonuçları açıklandı mı

LYS sonuçları açıklanıyor..Üniversiteye gidecek olan adayların haziran ayında girdikleri LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu.

Haberin Devamı

LYS SONUÇLARI İÇİN HEYECAN DORUKTA

Türkiye’de milyonlarca öğrencinin katılımı ile birlikte haziran ayının son iki haftası içerisinde gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavı için şimdilerde LYS sonuçları açıklamasının ÖSYM tarafından yapılması bekleniyor. Üniversite eğitimi almak isteyen ve ortaöğretime eğitimini tamamlamış milyonlarca öğrencinin katılım hakkı elde ettiği 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı, Türkiye genelinde hazırlanan ÖSYM sınav merkezlerinde sorunsuz şekilde icra edildi.

Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü Lisans Yerleştirme Sınavı 5 oturumla tamamlandı. Öğrencilerin aldıkları ortaöğretim eğitiminin dışında üniversite eğitimlerini nasıl bir grafik çizgisinde tamamlayacaklarına göre LYS oturum seçimi yapabildiği bu Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5) şeklimde 5 oturum bulunuyor. Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilen YGS’ye katılarak 180 barajını geçebilen milyonlarca öğrenci haziran ayı sonunda 5 oturum şeklinde gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavlarına katıldı.

Haberin Devamı

LYS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milyonlarca öğrencinin en kısa süre içerisinde açıklanacağını düşünmesinden dolayı internette ve belli başlı sosyal ağlar üzerinde 2016 LYS sonuçları açıklandı mı sorusunu sıklıkla görmek mümkün. Öğrencilerin seçim yaparak bir veya birden fazla girdiği LYS oturumlarının ardından LYS puanlarının ne zaman açıklanacağı da merak konusu. Özellikle de milyonlarca öğrenci tarafından temmuz ayının başından bu yana internet ortamındaki çeşitli platformlar üzerinde 2016 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını arıyor. Aslında son yıllarda hızla gelişen teknolojileri en etkin şekilde kullanarak sınav sonucu açıklamalarında zamansal açıdan rekor kırmaya başlayan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2016 LYS sonuçları açıklamasının da şimdiye kadar yapılması bekleniyordu. Ancak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin şu dönemde KPSS Tercih, YDS başvuru, 2016 Lisans KPSS sonuçları gibi diğer sınav ve tercih uygulamaları dolayısı ile fazlasıyla yoğun olması 2016 LYS sonuçları açıklamasını da bir süre geciktiriyor.

Ayrıca Ramazan Bayramı ile birlikte gelen 9 günlük resmi tatil de 2016 LYS sonuçları açıklamasının gecikmesinde önemli bir etkide bulundu. ÖSYM’nin akademik takvimine göre milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2016 LYS sonuçları açıklaması da 18 temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından LYS sonuçları açıklaması yapılır, yapılmaz milyonlarca öğrenci elektronik ortam üzerinde ‘ÖSYM Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde LYS oturumlarına göre ve YGS puanları ile birleştiğinde ortaya çıkan en son ve uygulanacak LYS puanlarını ayrıntılı bir şekilde öğrenebilme şansına sahip olabilecek.

Öğrenciler, ‘ÖSYM Sınav Sonuçları Açıklama Sistemi’ ekranı üzerinde LYS sonuçları açıklamasını ‘ T.C. kimlik numarası’ ve ‘ÖSYM aday şifresi’ ile öğrenebilecek. Bu sonuç açıklamasının ardından milyonlarca öğrenci için üniversite tercih kılavuzları üzerinden tercih listesi oluşturulması ve ardından da ÖSYM tarafından tercih sonuçlarının açıklanmasının bekleyişi başlayacak. Milyonlara üniversite adayı öğrencinin girdikleri Lisans Yerleştirme Sınavı oturumu/oturumlarından kaç puan aldıklarını öğrenebilmelerini sağlayacak 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları açıklaması ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek.