Eğitim 3D Yazıcı Nedir, Ne İşe Yarar? 3D Printer Nasıl Çalışır, Neler Yapılabilir?

3D Yazıcı Nedir, Ne İşe Yarar? 3D Printer Nasıl Çalışır, Neler Yapılabilir?

16.03.2021 - 01:44 | Son Güncellenme:

Teknoloji ilerledikçe yeni yeni cihazlar ve makinalar hayatımızda yerini bulmaktadır. Kullanımlarına giderek alıştığımız ve onlarsız yapamadığımız teknolojiler gittikçe artmaktadır. Bunlardan bir tanesi de 3D yazıcılardır. 3D printer olarak da anılan bu yazıcılar, bir çok kolaylığı da beraberinde getirmiştir. Peki nedir bu kolaylıklar? 3D yazıcılar hangi alanlarda kullanılmaktadır? Bir nevi protitipleme mi yapmaktadır? İşte 3D printer hakkında bilgiler.

3D Yazıcı Nedir, Ne İşe Yarar 3D Printer Nasıl Çalışır, Neler Yapılabilir

3D yazıcıların dijital ortamda tasarlanan ve bu sanal ortamlardaki nesneleri belli bir ölçekte somut olarak nesnelere dönüştürebilen makinalar olarak tanımını vermek mümkündür. 

Haberin Devamı

 3D Yazıcı Nedir, Ne İşe Yarar?

 3D yazıcı bildiğimiz yazıcılar gibi kağıt ortamına çıkarılan 2 boyutlu yazıcılardan çok farklıdır. Çünkü bir nevi çıktısı alınmak istenen nesnenin prototipi ortaya çıkmaktadır. Bu manada yazıcı teknolojisinin ne kadar ilerlediğini hem gözlemlemek hem de söylemek mümkündür.

 3D Printer Nasıl Çalışır, Neler Yapılabilir?

 3D yazıcılar katmanlı yazılım olarak ifade edilen bir yöntem ile ortaya nesne çıkarmaktadır. Bu yazıcılar ile maket, ev eşyası örneği, dekorasyon malzemeleri ve ürün örnekleri gibi prototipler ortaya koyabilir.