Eğitim Aa Yy Ne Demek, Açılımı Nedir? Aa/yy Kartın Neresinde Yer Alır?

Aa Yy Ne Demek, Açılımı Nedir? Aa/yy Kartın Neresinde Yer Alır?

12.04.2022 - 00:52 | Son Güncellenme:

AA YY, bankacılık ve toplum tarafından güvenlik anlamında dikkat edilmesi ve kimseyle paylaşılmaması gerekilen kart son kullanım tarihidir. Her kartın AA YY farklılık göstermektedir. Kartın geçerlilik tarihi olan geçerlidir. AA YY ne demek? AA YY açılımı nedir? AA YY kartın neresinde yer alır ayrıntıları ile derledik.

Aa Yy Ne Demek, Açılımı Nedir Aa/yy Kartın Neresinde Yer Alır

Kredi ve bankamatik kartların önünde ve arkasında belirli bilgiler yer almaktadır. Söz konusu bilgiler kesinlikle hiç kimseyle paylaşılmaması ve hiç kimseye verilmemesi gerekmektedir. Dolandırıcılık işlemlerin en büyük nedeni, kart bilgilerinin uygunsuz kişilerin eline geçmesidir. 

Haberin Devamı

 AA YY Ne Demek, Açılımı Nedir?

 Alışveriş kartların üzerinde bazı bilgiler yer almaktadır. Bunların arasında AA YY, kartın en fazla kullanacağı tarihin geçerlilik süresi olarak geçmektedir. AA YY, alınan kurum tarafından gerekli görülmesi halinde yenileme yetkisi bulunmaktadır. Söz konusu bu tarihler 3 ve 5 sene gibi oldukça ileri tarihe atılmaktadır. AA kısmı, ayı belirtirken, YY kısmı ise son kullanım yıl bilgisini göstermektedir.

 AA/YY Kartın Neresinde Yer Alır?

 Kartların ön ve arka yüzlerinde sayılar yer almaktadır. Ön yüzünde kartın numarası ve son kullanım tarihi yer almaktadır. Arka yüzünde ise, kartın güvenlik kodu yer almaktadır. Bu bilgiler banka yetkilisi dahil kimse ile paylaşılmaması, olası risklerin önüne geçilmesinde olumsu sonuçlar doğurmaktadır. Son kullanım tarihi geçen kartlar kullanım dışı, banka tarafından yenileme işlemlerini yapılması talep edilmelidir. 

 

Yazarlar