Eğitim Ağaç Mantarı Nedir, Neden Olur? Yenir Mi?

Ağaç Mantarı Nedir, Neden Olur? Yenir Mi?

10.11.2021 - 15:10 | Son Güncellenme:

Sağlıklı beslenmeyi önceleyen kişiler diyetlerinde mutlaka mantara yer vermektedirler. Sadece bu insanlar değil, fast food sektöründe de türlü türlü mantarlı yiyecekler tüketicilere sunulmaktadır. Bu sebeple mantar merak konusu olmaktadır. İşte bu bağlamda ilgiyle okuyacağınız ağaç mantarı nedir, neden olur, ağaç mantarı yenir mi ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Ağaç Mantarı Nedir, Neden Olur Yenir Mi

Mantar severek tüketilen bir besin olup, dünya üzerinde pek çok türü bulunmaktadır, bunlardan birisi de ağaç mantarıdır.

Ağaç Mantarı Nedir, Neden Olur?

Ağaç mantarı ya da İstiridye mantarının bilimsel yani Latince adı "Pleurotus Ostreatus" olup zehirsizdir ve yenilebilir. Ağaç mantarı doğada kendi halinde yetişirken ağaçların üst kısımlarını seçer. Çünkü buralarda nem fazla oksijen de boldur. Çok talep gören istiridye mantarı günümüzde yetiştirilmektedir.

Ağaç Mantarı Yenir mi?

Ağaç mantarı zehirli olmayan son derece lezzetli bir mantar türüdür. Pazarlarda ve manavda ağaç mantarını bulmak olanaklıdır. Günümüzde en sevilen mantar çeşitlerinden olan ağaç yani istiridye mantarı doğada bulunduğu gibi aynı zamanda yetiştirilmektedir. Genel olarak denilebilir ki; doğada kendiliğinden ağaçta yetişen hemen hemen tüm ağaç mantarları yenilir.