Eğitim Agat Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir?

Agat Taşı Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir?

08.01.2022 - 15:09 | Son Güncellenme:

Agat taşı uzun yıllardır, mücevher yapımında kullanılan son derece değerli bir taştır. Oldukça şık ve göz alıcı bir yapısı olan agat taşı aynı zamanda da şifa taşı olarak da bilinmektedir. Hemen hemen her yerde bulunabilen bir taş türü olan Agat taşı hakkında bulunan bütün bilgileri sizler için detaylı bir şekilde derledik.

Agat Taşı Nedir, Ne İşe Yarar Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir

Agat taşı sıklıkla deniz kıyılarında, göllerde ve çöl çevrelerinde yer almaktadır, Türkiye’de ise en çok Karadeniz bölgesinde bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Agat Taşı Nedir?

 Agat taşı halk arasında bilinen ismiyle akik taşı doğada birçok farklı halde bulunan bir taş türüdür. Oldukça fazla çeşitliliği vardır, bilinen en saf doğal taşlardan biridir. Doğa içerisinde kırmızı, gri, mavi ve yeşil renklerde bulunmaktadır. Agat taşı ölümsüz taş ve yemen taşı olarak da bilinmektedir.

 Agat Taşı Ne İşe Yarar?

 Agat taşı oldukça sert bir yapıya sahiptir. Kuvars grubuna ait olan agat taşı, terapi seanslarında sıklıkla tercih terapi taşlarından biridir. Oldukça şifalı bir taştır strese ve ruhsal sorunlara iyi gelir. Boğa burcu taşı olarak da bilinir.

 Agat Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

 Doğal taşlar arasında en çok dikkat çeken taşlardan biri agat taşıdır. Oldukça şık, güzel ve özel bir yapısı bulunur. Günümüzde erkekler ve kadınlar tarafından sıkça kullanılmaktadır. Kişiler birçok farklı fayda sağlamaktadır. Aksesuar olarak veya ev dekorasyonunda kullanabileceğiniz agat taşı faydaları ise şu şekildedir

Haberin Devamı

Agat taşı ruhsal olarak kişileri dengeler, kalp rahatsızlıklarını önler.

Strese karşı kişileri korur, kişileri daha sosyal bir yapıya sorar.

Kronik ağrılara iyi gelir.

Negatif enerjiye iyi gelir, etraftaki kötü enerjiyi temizler.

Bedeni güçlendirir, cilt hastalığına iyi gelir ve kişilerin metabolizmasını hızlandırır.

Tansiyonu dengeler, mide ve bağırsak hastalıklarına iyi gelir.

Nazar gibi olumsuz enerjilere karşı kişiyi korur.

İnsanlara mutluluk ve huzur hissi verir.