Eğitim Alis Harikalar Diyarında - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Alis Harikalar Diyarında - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

11.04.2023 - 16:55 | Son Güncellenme:

İlk kez 1865 yılında yayımlanan ve bu tarihten itibaren en çok okunan masallardan biri olan Alis Harikalar Diyarında kitabı, İngiliz yazar Lewis Carroll tarafından kaleme alınmıştır. Alis Harikalar Diyarında kitabının özeti, karakterleri ve sayfa sayfa sayısına hakkında merak edilenleri derledik.

Alis Harikalar Diyarında - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Alis Harikalar Diyarında 1933 ve 1951 yıllarında animasyon olarak beyaz perdeye uyarlanmıştır. Tim Burton'un yönettiği Alice in Wonderland filmi ise 2010 yılında gösterime girmiştir. Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Mia Wasikowska ve Crispin Glover'in oyuncu kadrosunda yer aldığı film, En İyi Kostüm Tasarımı dalında Oscar kazanmıştır. 

Haberin Devamı

Alis Harikalar Diyarında Kitap Özeti Oku

Alis güneşli bir Pazar günü ablasıyla birlikte kır gezmesine çıkar. Gölün kenarında otururken, koşan bir tavşan dikkatini çeker. Bu tavşanın diğerlerinden farkı iki ayağının üstünde yürümesi ve saat taşımasıdır. Merakına yenik düşen Alis, tavşanın peşinden gider ve onunla birlikte gizli bir geçitten içeri girer. Ancak geçide adımını atar atmaz düşmeye başlar. 

Bu düşüş oldukça uzun sürer ve sonunda daracık bir yerde sıkışır. Geçidin sonunda küçük bir kapı vardır. Alis, sıkıştığı yerde bir çözüm ararken masanın üstündeki suyu fark eder. Sudan bir yudum içince küçülür. Fakat bu sefer de boyu anahtara erişmez. Masanın üstündeki diğer sudan içince büyür. Anahtara ulaşsa da kapıdan geçemez. 

Haberin Devamı

Kendisini çaresiz hisseden Alis, ağlamaya başlar. Gözyaşları kısa sürede göle dönüşür. Fare Bey, Alis'i gözyaşlarından oluşan bu gölde boğulmaktan son anda kurtarır. Buradaki hayvanlarla anlaşmaya çalışırken bir anda kendisini kötü kalpli Kraliçe'nin huzurunda bulur. Kraliçe, Alis'in boynunun vurulmasını emreder. Küçük kız, korkuyla oradan kaçar. Bu sefer de kendisine Tavşan yardım eder. Ancak yine yakalanır ve mahkemeye çıkarılır. 

Tam hapse atılacakken gözlerini açar ve hepsinin bir rüya olduğunu anlar. 

Alis Harikalar Diyarında Konusu

Alis Harikalar Diyarında masalında küçük bir kızın renkli hayal dünyası anlatılmaktadır. 

Alis Harikalar Diyarında Karakterleri 

 1- Alis 

Orijinal metinde adı "Alice" olan baş karakter, nazik ve sevecen bir çocuktur. 7 yaşındadır. Yaşıtları gibi o da çok meraklıdır. 

 2- Abla

Lewis Caroll'un eserinde Alice'in ablasının adı geçmez. 

3- Kraliçe 

Alis'in içine düştüğü büyülüğü dünyanın Kraliçesidir. Kraliçe hayvanlardan oluşan ordusuna sürekli "kellesini uçurun" diye emirler veren gaddar bir kadındır. 

4- Kral Bey

Kral Bey, Kraliçe'ye nazaran çok daha merhametlidir. Bu nedenle en azılı suçluların bile affedilmesini ister. Ancak son söz her zaman Kraliçenindir. 

5- Tavşan 

Masaldaki en önemli karakterlerden biridir. Masal boyunca ara ara ortaya çıkar. Her zaman acelesi vardır. Cebinde bir saat taşır. 

Haberin Devamı

Alis Harikalar Diyarında Sayfa Sayısı 

110 sayfa.