Eğitim Alo 144 Nedir? Alo 144 Sosyal Yardım Hattı Hangi Konularda Destek Verir?

Alo 144 Nedir? Alo 144 Sosyal Yardım Hattı Hangi Konularda Destek Verir?

06.04.2021 - 06:00 | Son Güncellenme:

İnsanların ihtiyaçları için birçok telefon numarası bulunmaktadır. İhtiyacınız olduğu anlarda ulaşabileceğiniz telefon numaraları hakkında siz de daha detaylı bir şekilde bilgi almak isteyebilirsiniz. Alo 144 nedir? Alo 144 sosyal yardım hattı hangi konularda destek verir? Sosyal yardım hattı hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Alo 144 Nedir Alo 144 Sosyal Yardım Hattı Hangi Konularda Destek Verir

Alo 144, sosyal yardım hattına ulaşmak için aramanız gereken telefon numarasıdır. Aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı bir çağrı merkezi olarak ifade edilmektedir.

Alo 144 Nedir?

Alo 144 hattı üzerinden desteğe ihtiyacı olan kişiler kolaylıkla ulaşım sağlayabilir. Sosyal yardım hattı üzerinden eğitim, gıda, sağlık ve engelli aylığı gibi konularda yardımcı olan bir telefon hattıdır. İhtiyacı olan kadınların ve çocukların alo 144 hattı üzerinden ulaşım sağlayarak yardım talebi oluşturmaları sağlanır.

Alo 144 Sosyal Yardım Hattı Hangi Konularda Destek Verir?

Sosyal yardım hattı sayesinde kömür yardımı, gıda yardımı, eğitim yardımı, sağlık yardımı, doğum yardımı, barınma yardımı ve eşi vefat eden kadınlara yönelik olarak konularda destek verilmektedir.

Yazarlar