Eğitim Amaranth Nedir, Nasıl Tüketilir? Amaranth Faydaları Nelerdir?

Amaranth Nedir, Nasıl Tüketilir? Amaranth Faydaları Nelerdir?

09.09.2022 - 17:33 | Son Güncellenme:

Doğada birçok bitki bulunmaktadır. Bunlardan birisi de amaranth bitkisidir. protein deposu olan amaranth bitkisinin daha pek çok faydası olduğu da bilinmektedir. Amaranth nedir, nasıl tüketilir? Amaranth faydaları nelerdir? İşte, amaranth bitkisi hakkında merak edilenler.

Amaranth Nedir, Nasıl Tüketilir Amaranth Faydaları Nelerdir

Amaranth bitkisinin tohumları tahıl olarak tüketilebilmektedir. Farklı şekillerde de tüketilen amaranth bitkisi yapısında mineral ve vitamin barındırmaktadır.

Amaranth Nedir?

Yaprakları da yenilebilen amaranth çiçekleri süs bitkisi olarak kullanılmaktadır Tohumlarının tahıl olarak tüketilmesinin yanı sıra doğada bordo ve mor renkleri ile karşımıza çıkmaktadır. İçeriğinden yüksek miktarda protein barındırdığı için adını pek çok kişiye duyurmuştur. Meksika ve orta Amerika'da yetiştirilen amaranth bitkisi Aztekler zamanından beri ekmek yapımından şifalı kürlere kadar pek çok alanda kullanılmıştır.

Amaranth Nasıl Tüketilir?

Tüketimi konusunda pek çok araştırma yapılan amaranth bitkisinin tohumları haşlanabilmektedir. Haşlanan tohumlar salatalarda ve yemeklerde kullanılmaktadır. Ayrıca un haline getirilmiş tohumlar ekmek ile beraber hamur işlerinde de kullanılabilir.

Ayrıca amaranth yemek ile tüketilmesinin yanı sıra çayı da tüketilmektedir. Lifli yapısı ile kişiler tok tutar ve aynı zamanda bağırsak hareketliliğini de sağlamaktadır.

Amaranth Faydaları Nelerdir?

Amaranth içerdiği mineral ve vitaminler sayesinden sağlığa pek çok fayda sağlamaktadır. Buna göre amaranth faydaları şu şekilde sıralanabilir:

- İçeriğinde antioksidanlar bulundurması sebebiyle vücudu toksinlerden arındırır.
- 100 gram tohumunda günlük protein, B vitamini ve minerallerin %20'si bulunur.
- Demir, potasyum, çinko, magnezyum ve kalsiyum açısından zengindir.
- Kan şekerini düzenler.
- Meme kanseri hücresindeki tümör büyümesini engelleyebileceği bulgusuna varılmıştır.
- Kalp ve damar hastalıklarını önlemeye yardımcıdır.
- Bağırsaklara oldukça faydalıdır.
- Vücudun enerjisinin artmasına yardımcı olur.
- C vitamini açısından zengindir.
- Kötü kolestrole karşı savunma aracıdır.
- Diyabet hastalarına da önerilmektedir.