Eğitim Anadolu Yakası Semtleri Nelerdir? Anadolu Yakasında Yer Alan İlçeler Hangileridir?

Anadolu Yakası Semtleri Nelerdir? Anadolu Yakasında Yer Alan İlçeler Hangileridir?

04.10.2022 - 01:47 | Son Güncellenme:

Anadolu Yakası'nda 14 semt bulunmaktadır. Anadolu Yakası'nın toplam nüfusu, Avrupa Yakası'nın toplam nüfusuna oranla daha küçük olmaktadır. Gelişmiş büyük mahallelerden oluşan Anadolu Yakası, farklı karakteristik yapıları ile dikkat çekmektedir. Peki, Anadolu Yakası semtleri nelerdir? Anadolu Yakası'nda yer alan ilçeler hangileridir, sizler için merak edilen tüm detayları derledik.

Anadolu Yakası Semtleri Nelerdir Anadolu Yakasında Yer Alan İlçeler Hangileridir

Anadolu Yakası'nda bulunan semtler, birçok kültürel zenginlik taşımaktadır. Özellikle Kadıköy, Üsküdar ve Adalar, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer almaktadır. Anadolu Yakası semtlerine kolayca ulaşılabilmektedir.

Anadolu Yakası Semtleri Nelerdir?

Anadolu Yakası'nın kuzey sahilinde Beykoz, kuzeydoğusunda Şile, güney sahilindeyse Kartal ve Maltepe bulunmaktadır. Boğazda bulunan iki ilçe Beykoz ve Üsküdar olmakla birlikte Ümraniye ve Sultanbeyli yeni ilçe statüsü almış olmaktadır. Boğaziçi Köprüsü'nün yapımı ile canlanmış olan Anadolu Yakası, İstanbul nüfusunun 1/3'ünü kapsamaktadır.

Anadolu Yakası'nda Yer Alan İlçeler Hangileridir?

Anadolu Yakası'nda yer alan ilçeler arasında Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kartal, Kadıköy, Pendik, Maltepe, Sancaktepe, Sultanbeyli, Tuzla, Şile, Üsküdar ve Ümraniye bulunmaktadır. Anadolu Yakası daha yeşil olmakla birlikte Avrupa Yakası'na göre trafik sorunu daha az yaşanmaktadır.