Eğitim Anti İnflamatuar Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Anti İnflamatuar Besinler Nelerdir?

Anti İnflamatuar Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Anti İnflamatuar Besinler Nelerdir?

24.08.2022 - 14:54 | Son Güncellenme:

İltihabik reaksiyonu önleyici anlamı üzerinden Antienflamatuar kelimesi öne çıkar. Özellikle farklı iltihabik problemlere karşı ilaç şeklinde hazırlanır ve uzman doktor kontrolünde değerlendirilir. Anti-inflamatuar hakkında merak edilenler.

Anti İnflamatuar Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Anti İnflamatuar Besinler Nelerdir

Yangı olarak ifade edilen iltihabik reaksiyonları önlemek amaçlı ele alınan unsur antienflamatuar şeklinde ifade edilir. Aspirin ve kortizon ile beraber bu şekilde birçok farklı ilaç üzerinden ele alınır.

Anti İnflamatuar Ne Demek?

Duruma göre birçok değişik iltihabı reaksiyonu önlemek için kullanılan yapı antienflamatuar anlamına gelmektedir. Özellikle farklı ilaçlar içerisinde eklenmek suretiyle, yangı olarak bilinen iltihabik reaksiyonları ortadan kaldırır.

Anti İnflamatuar TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden antienflamatuar, yangı olarak bilinen iltihabik reaksiyonları ortadan kaldırmak için kullanılan bir yapıdır. Genelde ibuprofen, kortizon veya Aspirin gibi ilaçlar içerisinde değerlendirilir. Böylece ödem ve ağrı ile birlikte şişme gibi birçok değişik hastalık belirtisi önemli oranda ortadan kaldırılmış olur. Hastalığa bağlı olarak iltihaba önlemek için önemli bir yere sahiptir.

Anti İnflamatuar Besinler Nelerdir?

Antienflamatuar olarak kullanılabilecek içeriğinde bu yapıyı bulunduran birçok farklı besin kaynağı yer almaktadır. Bunlar içerisinde yaban mersini, ahududu, kiraz ve kayısı ile beraber çilek gibi birçok değişik meyve türü bulunur. Aynı zamanda zeytinyağı, avokado, keten tohumu ve kenevir tohumu üzerinden hazırlanmış özel yağlar da bu konuda ön plana çıkar. Böylece inflamasyonu azaltacak şekilde önemli bir etki vücuda zaman içerisinde yansır.