Eğitim Aöf Yaz Okulu Nedir? Aöf Yaz Okuluna Kimler Girebilir?

Aöf Yaz Okulu Nedir? Aöf Yaz Okuluna Kimler Girebilir?

01.03.2021 - 02:08 | Son Güncellenme:

Öğrencilerin en çok merak ettiği konular içerisinde AÖF yaz okulu geliyor. Bir alternatif ve seçenek olarak da öne çıkan sistem, öğrenciler için büyük bir öneme sahip hale gelmiş durumda. Peki AÖF yaz okulu nedir? AÖF yaz okuluna kimler girebilir? İşte bu konuda merak edilenler.

Aöf Yaz Okulu Nedir Aöf Yaz Okuluna Kimler Girebilir


Uzun haliyle açık öğretim fakülteleri dışarıdan üniversite okuma imkanı veren eğitim sistemidir. Aynı zamanda bu sistem kapsamında eğitim gören öğrenciler için yaz okulları bulunmaktadır. Pek çok öğrenci bu yaz okulunun ne olduğunu öğrenmek için internet üzerinden de bilgi almaya çalışıyor.

AÖF Yaz Okulu Nedir?

Açıköğretim sistemine göre öğretim gören tüm öğrencileri katılım hakkı olduğu sistem yaz okulu olarak bilinmektedir. Bu konu üzerinden eğitim gören tüm fakülte öğrencileri, yaz okuluna giderek telafi etme şansı elde eder. Tabii bunun için belli başlı bazı kriterler bulunmaktadır. Bu kriterleri yerine getiren birçok öğrenci, Açıköğretim fakültesi yaz okuluna kayıt yaptırma hakkını elde eder.

AÖF Yaz Okuluna Kimler Girebilir?

En çok merak edilen konular içerisinde AÖF yaz okuluna kimlerin gidip gidemeyeceğidir. Bu açıdan belli başlı bazı kriterlerin söz konusu olduğunu dile getirmek mümkün.

- Güz ve bahar döneminde kayıt yenileten ya da yeniletmeyen öğrenciler
- Yeni yıl fark etmeden tüm Açıköğretim fakülte öğrencileri
- Üst yarıyıl ve alt yarıyılda hiç alınmamış dersleri almak isteyen öğrenciler

Genel olarak yukarıda verilen maddeler dahilindeki öğrenciler yaz okullarına katılım şansı elde edebilmektedir. Özellikle telafi konusunda öğrencileri için büyük bir çıkış yolu olarak öne çıkıyor. O yüzden son dönemlerde birçok öğrencinin değerlendirdiği önemli unsurlar içerisinde yer almaktadır. Özellikle üst ve alt yarıyılda hiç ders almayan öğrenciler için önemli bir fırsat şeklinde anlatmak mümkün.