Eğitim Aryan Ne Demek, Kime Denir? Aryan Irkı Özellikleri Nelerdir?

Aryan Ne Demek, Kime Denir? Aryan Irkı Özellikleri Nelerdir?

18.04.2022 - 14:00 | Son Güncellenme:

Aryan, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da yüksek derecede öneme sahip olan konular arasındadır. Bu bakımdan Aryan ne demek öğrenebilir ve kime dendiği hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Aryan ne demek, kime denir? Aryan ırkı özellikleri nelerdir detaylarıyla derledik.

Aryan Ne Demek, Kime Denir Aryan Irkı Özellikleri Nelerdir

Aryan, Hindistan, Avrupa ve İran geneline yerleşmiş olan Hint Cermen ya da Hint Avrupa halkını tanımlamak için kullanılır. Hint İran dilini konuşan halk da kendine Aryan ırkı demektedir.

Haberin Devamı

 Aryan Ne Demek, Kime Denir?

 Aryan, Hint-Avrupa dil ailesine bağlı olan ve Hint-İran dillerini konuşan halkın kendilerini tanımlamak için kullandıkları bir tabirdir. Bölgedeki diğer halk ile kendilerini ayırmak için bunlar kendilerine Aryan adını vermişlerdir.

 Aryan kelimesi Sanskritçe olarak onurlu ya da asil anlamına gelen Arya kelimesinden türetilmiş olan bir kelimedir. 19. yüzyılda Hint-Avrupa dillerini konuştuğu bilinen en eski halk Hint-İranlılar olarak bilinmektedir. İlerleyen dönemde Hint Avrupa dilini konuşanlar için de Aryan denmeye başlanmıştır.

 Aryan Irkı Özellikleri Nelerdir?

 Aryan halkındaki çoğu kişiler Hinduizm, Budizm ve Jaizinm dinine mensup olan kişilerdir. Aryan kelimesi ilk olarak Sanskritçedeki Arya adından, sonrasında ise Fransızcadaki Arienne kelimesinden gelmiştir. Aryan ırkı Sanskritçe ve Hint dillerini konuşmakta ve Hindistan çevresinde yaşamaktadır. Kökenleri Orta Asya ve Hindistan olarak kabul edilmekte ve Aryan ırkının ana vatanı da Kuzey Pakistan olarak karşımıza çıkmaktadır.