Eğitim Atabey Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Atabey Kime Denir?

Atabey Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Atabey Kime Denir?

10.06.2021 - 16:39 | Son Güncellenme:

Özellikle televizyonlarda son dönemlerde yayınlanan eski Türk devletleri kapsamındaki diziler nedeniyle, pek çok kelime merak ediliyor. Bunlar içerisinde Atabey ön plana çıkmaktadır. Peki, Atabey nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Atabey kime denir? İşte bu kelime için merak edilen bilgiler.

Atabey Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Atabey Kime Denir

Kökeni Türkçe olan ve eski Türk devletlerinde kullanılan bir kelime olarak Atabey öne çıkmaktadır. Günümüzde hala değerlendirilen ve ayrıca edebi eserlerde sık karşılaşılan bir kelime olarak da ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

Atabey TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Başta Selçuklu olmak üzere eski Türk devletlerinde önemli kişilere verilen unvan Atabey olarak bilinmektedir. Bunlar içinde Şehzadeler ve bir eyaletin yönetimi ile görevli olan vezirler için değerlendirilir. Genel olarak bu iki önemli kişi için eski Türk devletlerinde bu unvan kullanılırdı.

Atabey Kime Denir?

Şehzadeler, bir eyaletin yönetimi üzerinde görevli olan vezirler ve ayrıca bu önemli göreve getirilen kişiler Atabey olarak ifade edilirdi. Selçuklu dönemi başta olmak üzere birçok farklı eski Türk devletinde kullanılmış bir unvan olarak da anlatmak mümkün.