Eğitim Balıklı Göl Şanlıurfa'da Nerede? Hikayesi, Özellikleri Ve Oluşumu

Balıklı Göl Şanlıurfa'da Nerede? Hikayesi, Özellikleri Ve Oluşumu

18.10.2021 - 03:41 | Son Güncellenme:

Balıklı Göl, Şanlıurfa ilinin güneybatısında bulunmakta olan Eyyübiye ilçesinde yerini almaktadır. Turistik açıdan büyük bir önem barındıran Balıklı Göl'e ulaşım da son derece kolay olmaktadır. Her yıl yerli ve yabancı turistlerin önemli uğrak noktalarından biri olan Balıklı Göl Şanlıurfa'da nerede? Hikayesi, özellikleri ve oluşumu konularını sizin için detaylarıyla derledik.

Balıklı Göl Şanlıurfada Nerede Hikayesi, Özellikleri Ve Oluşumu

Balıklı Göl'ün yer aldığı il olan Şanlıurfa konum olarak İstanbul iline 1263 km, Ankara iline 820 km, İzmir iline 1251 km uzaklıkta bulunuyor. Balıklı göle seyahat için uçak, tren ve otobüs seferlerinden kolaylıkla yararlanılabilmektedir.

Balıklı Göl Şanlıurfa'da Nerede?

Türkiye'de özellikle de turistik açıdan büyük bir öneme sahip olan Balıklı Göl, Şanlıurfa ilinin Eyyübiye ilçesinde yer almaktadır. Balıklı Göl efsanevi hikayesi ve etkileyici niteliğe sahip olan görüntüsüyle birlikte gören herkesi kendine hayran bırakıyor.

Balıklı Göl Hikayesi

Hz İbrahim Peygamber o dönemde yaşamış olan bir hükümdar olan Nemrut ve halkının taptığı putlarla mücadele eder. Tek tanrı fikrini savunan Hz İbrahim, Nemrut tarafından günümüzdeki Urfa Kalesi'nin bulunmakta olduğu tepeden ateşe atılmıştır. Bu esnada Allah tarafından ateşe" Ey Ateş İbrahim'e karşı serin ve Selamet ol" emri verilmiştir. Bu emrin üzerine ateş suya dönüşür ve içinde bulunan odunlar da balığa dönüşür. Böylece Allah'ın mucizesi gerçekleşmiş durumda olur.

İbrahim peygamber bir gül bahçesinin içerisine sağ olarak düşer. Hz İbrahim'in düştüğü yer ise Halil- ür Rahman gölüdür. Rivayete göre Nemrut'un Kızı Zeliha da, İbrahim peygambere inandığı için ve onu sevdiği için onun peşinden ateş atlar. Zeliha'nın düştüğü yer ise Ayn- ı Zeliha Gölü adını almıştır.

Balıklı Göl Özellikleri ve Oluşumu

Balıklı Göl'ün sahip olduğu özellikleri ise şu şekilde sıralamak mümkün:

- Türkiye'nin en önemli gölleri arasında yer alır.
- İnanışa göre Balıklı gölün içinde bulunan balıklar kutsal sayılmaktadır.
- Sıra dışı olarak görülen ve kutsal sayılan bir göldür.
- Çeşitli hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir.
- Günün her saati çok fazla sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir.

Hz İbrahim Peygamberin, dönemin hükümdarı Nemrut ve halkının taptığı putlar ile mücadele ederek; bu bölgede yaşamış olduğu düşünülmektedir. Hz İbrahim, Nemrut tarafından günümüzdeki Urfa Kalesi'nin bulunduğu tepeden ateşe atılır. Bu sırada ateş suya dönüşür ve içinde bulunan odunlar da balığa dönüş.