Eğitim Basketbol Kaç Periyottan Oluşur Ve Her Periyot Kaç Dakikadır?

Basketbol Kaç Periyottan Oluşur Ve Her Periyot Kaç Dakikadır?

10.05.2021 - 16:12 | Son Güncellenme:

Dünya üzerinde futboldan sonra en çok takip edilen spor branşlarından biri de basketboldur. 1800’lü yıllardan bugününe geniş bir takipçi kitlesi yakalayan ve özellikle Amerika’da büyük yankı uyandıran basketbol çeşitli kurallara göre oynana bir spor mücadelesidir. Basketbolun en basit anlam ifadesiyle beş kişiden oluşan iki takımın bir çember içerisine top geçirmesi şeklinde tanımlanması mümkündür. Topun ilgili alandan geçmesi sürecinde her spor branşında olduğu gibi basketbolda da pek çok kural bulunur. Peki basketbol kaç periyottan oluşur ve her periyot kaç dakikadır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Basketbol Kaç Periyottan Oluşur Ve Her Periyot Kaç Dakikadır

Basketbol oyunu, başından sonuna kadar 40 dakikalık sürede oynana bir spordur. Periyotlar 10 dakikalık süreler içerir ve toplamda 2 periyot bulunur. Her iki takımda periyotlarda 1 mola hakkına sahiptir. Son periyot ise 2 mola süre hakkı barındırır.

Haberin Devamı

Basketbol Kaç Periyottan Oluşur ve Her Periyot Kaç Dakikadır?

Basketbolda 10 dakikadan oluşan 2 periyot bulunur. Oyun sona erene kadar geçen süre ise 40 dakikadır. Periyotlarda alınan farklı skorlar oyunun galibini belirlemez. Maç bitene kadar hangi takım üstünlük elde etmişse oyunun galibi o takımdır.