Eğitim Beyaz Yaprak Biti Nasıl Yok Edilir? Çiçeklerde Yaprak Biti Nasıl Çözülür?

Beyaz Yaprak Biti Nasıl Yok Edilir? Çiçeklerde Yaprak Biti Nasıl Çözülür?

27.05.2021 - 15:54 | Son Güncellenme:

Özellikle evde yetiştirilen birçok farklı bitkinin yaprağına, beyaz yaprak bitleri ciddi zarar verebiliyor. Ancak bunun önüne geçebilmek için değişik yöntemler bulunmaktadır. Peki beyaz yaprak biti nasıl yok edilir? Çiçeklerde yaprak biti nasıl çözülür? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Beyaz Yaprak Biti Nasıl Yok Edilir Çiçeklerde Yaprak Biti Nasıl Çözülür

Bütün değişik çiçekler üzerinde mutlaka yaprak bitleri bulunur. Gözle görülmesi dahi zor olan bu canlılar yaprakları zaman içerisinde yer ve önemli oranda zarar verir. O yüzden bunun önüne geçmek ve yaprak bitlerine uzaklaştırmak adına, farklı malzemeler ve yöntemler kullanılır.

Haberin Devamı

 Beyaz Yaprak Biti Nasıl Yok Edilir?

 Çiçeklerin ve yaprakların daha güzel şekilde büyümesi, sağlıklı olabilmesi için yaprak bitlerinin uzaklaştırılması gerekir. Bu konuda özellikle sirke en önemli yöntemler içerisinde gelir. Sirkeli su karışımı karşısında beyaz yaprak bitlerinin pek bir şansı yoktur. Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır. Yaprakların üzerine ayrı ayrı uygulamak suretiyle kolayca bu işlemi gerçekleştirmek mümkündür.

Çiçeklerde Yaprak Biti Nasıl Çözülür?

Özellikle çiçeklere saldıran yaprak bitleri için aspirin önemli yöntemler içerisinde gelir.

Haberin Devamı

 - İlk olarak bir bardak su içerisine belli bir miktar aspirin atılmalıdır.

 - Ardından aspirinlerin su içerisinde erimesi beklenir.

 - Hemen arkasından çiçeklerin toprağına bu aspirinli su dökülmelidir. 

 Kolay bir şekilde yerine getirilecek olan bu yöntem, çiçeklerin daha sağlıklı şekilde büyümesine olanak tanır. Sadece çiçekler değil aynı zamanda yaprakları da önemli oranda korur. Tabii ek olarak aspirinli su, toprağın da gelişmesini ve bitkiye katkı vermesine imkan tanır. Bu sayede yaprak bitleri ile beraber aynı zamanda her türlü böcek türünü de çiçekten uzak tutmak mümkün hale gelir.