Eğitim Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

13.04.2023 - 15:16 | Son Güncellenme:

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu Stefan Zweig tarafından 1922 yılında yayınlanan 68 sayfalık uzun bir öyküdür. Öyküde bir kadının gözünden aşk ile ilgili psikolojik çözümlemeler yapılmaktadır. Bilinmeyen Bir Kadın Mektubu hakkında merak edilenleri derledik.

Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Bilinmeyen Bir Kadının mektubu adlı eser 1948, 2001 ve 2004 yıllarında film ve dizisi çekilerek televizyonlarda yayınlanmıştır. Aynı zamanda 1975 yılında operaya uyarlanan nadide eserlerdendir.

Haberin Devamı

 Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu – Konusu

 Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu adlı eserin konusu mutlak aşktır. Psikolojik türde yazılan romanda bir kadının ağzından kendi hayatı, vazgeçemediği platonik aşkı, çocuğunun ölümü, aldatılışı mektuplar şeklinde anlatılmaktadır. Kitap insanlara mutlak aşk kavramının gerçekliğini sorgulatmayı amaçlamaktadır.

 Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu – Kitap Özeti

 Hikaye ünlü bir yazar olan R.’nin tatilden Viyana dönmesinin ardından başlar. R. ‘ye göndereni belli olamayan ve imzasız bir mektup bulur. R’nin hayatı bu mektuptan sonra bambaşka yollara girecektir. Mektubu yazan kadın aslında yazarla uzun yıllar Viyana’da aynı yerde yaşamış ve ona platonik olarak aşıktır. Ancak R. kadını hatırlamamaktadır.

Haberin Devamı

 Kadın R. ile ik karşılaştığında 13 yaşında fakir bir ailenin kızıdır. Kadın daha sonra ailesiyle beraber başka şehre taşınır. Ancak 13 yaşından beri aşık olduğu bu adama olan aşkı da o nereye giderse onunla beraber gitmektedir.

 18 yaşına gelince tekrar Viyana’ya aşkının yaşadığı apartmana geri döner. Yazarla yeniden iletişim kurmaya çalışır ve başarılı da olur. Bu başarısı yazar için hatırlamayacağı gecelik bir ilişki olmasından öteye gitmez. Ancak kadın bu ilişkiden hamile kalır ve çocuğunun olduğunu adama asla söylemez.

 Ardından seneler içerisinde birkaç kez daha birbirlerine rastlasalar da kadın yazara olan aşkından ve çocuklarından ona bahsetmez. Daha sonra hayatını idame ettirebilmek için zengin erkeklere gezmeye başlar ancak hiçbirini adam gibi sevmez ve evlenmez. Adama defalarca ulaşmaya çalışsa da yazar onu hatırlamaz ve umursamaz.

 Kadının çocuğu İspanyol Gribi nedeniyle vefat eder. Kadın kendi de hasta olduğunu ve öleceğini anlayınca adama bu mektupları yazmaya ve göndermeye karar verir. Ancak mektuplar adama kadın öldükten sonra ulaştırılacaktır. Hikayenin sonunda yazar hala kadın ölür. Yazar ise hala kadının kim olduğunu hatırlamaya çalışıyordur.

 Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu– Kitap Karakterleri ve Sayfa Sayısı

 Sayfa sayısı: 68

 Bilinmeyen Kadın: Yazar R. ye ölene kadar aşık olan ve mektupları gönderen kadın.

Haberin Devamı

 Yazar R.: Bilinmeyen kadının aşık olduğu ama onu bir türlü hatırlayamayan adam

 Bilinmeyen Kadın ve R’nin çocuğu: Yazar R ve bilinmeyen kadının tek gecelik ilişkiden dünyaya gelen çocukları.