Eğitim Biyodizel Nedir, Nelerden Elde Edilir? Biyodizel Nerelerde Kullanılır?

Biyodizel Nedir, Nelerden Elde Edilir? Biyodizel Nerelerde Kullanılır?

12.03.2021 - 02:20 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda gündemde olan ve çok sık duyulan enerji ve yakıt birimi olan biyodizel hakkında birçok araştırmalar mevcuttur. Araştırmalar bu yakıtın geleceği hakkında konuları içerirken aynı zamanda da akıllardaki sorulara cevap bulmak yönünde gelişmektedir. Peki bu araştırmalar bize biyodizeli nasıl açıklamaktadır? Bu yakıt hangi alanlarda kullanılmaktadır? Uzmanların yorumu hangi yöndedir? İşte, tüm detaylar.

Biyodizel Nedir, Nelerden Elde Edilir Biyodizel Nerelerde Kullanılır

Organik olan yağların bazı işlemlerden geçmesi ve birtakım baz ve alkoller ile karışması sonucu ortaya çıkan dizel yakıta biyodizel denmektedir.

Biyodizel Nedir?

Biyodizel birtakım organik durumda bulunan yağların bazı alkol ve bazlar ile karıştırılmasın sonucu oluşan ve dizel yakıta çevrilen ürüne denmektedir.

Biyodizel Nelerden Elde Edilmektedir?

Biyodizel; kolza, soya, ay çiçeği, ve aspir gibi yağlı halde bulunan bitki tohumlarından elde edilen ya da hayvansal yağların alkol ile göstermiş olduğu reaksiyon sonucunda ortaya çıkan ve yakıt olarak kullanımına imkan veren üründür.

Biyodizel Nerelerde Kullanılır?

Biyodizelin birçok alanda kullanımına rastlanmaktadır. Bunlar ısınma alanları olabilirken, araçlar ve havacılık sektörü de olabilmektedir. Yani kullanımı giderek yaygınlaşan enerji biçimidir.