Eğitim Botoks Nedir, Nasıl Yaptırılır? Botoks Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Botoks Nedir, Nasıl Yaptırılır? Botoks Tedavisi Nasıl Uygulanır?

15.06.2021 - 14:06 | Son Güncellenme:

Botoks ülkemizde en çok yaptırılan bir estetik işlem olarak bilinmektedir. Özellikle hem kadınlar da hem de erkekler arasında çok yaygındır. Botoks işlemi her yaşta yapılabilen daha çok ilerleyen yaşlar ile birlikte yapılmaktadır. Botoks işleminin nasıl yapıldığı ve botoks işlemini yaptırmak isteyenler detaylı bir araştırma süreci içerisine girmektedirler. Peki botoks nedir? Botoks nasıl yaptırılır? Botoks tedavisi nasıl uygulanmaktadır? İşte botoks ile ilgili bütün detaylar.

Botoks Nedir, Nasıl Yaptırılır Botoks Tedavisi Nasıl Uygulanır

Botoks işlemi genellikle yüz bölgesine uygulanan bir estetik işlem olarak bilinmektedir. Botoks işlemi her yaştan itibaren yapılmaktadır. Kadın ya da erkek fark etmeksizin en çok uygulanan işlemlerden bir tanesidir.

Botoks Nedir?

Botoks bir estetik işlemdir. Bakteriden elde edilen toksinlerin vücuda enjekte edilmesi işlemine denilmektedir. Botoks işlemi sinir uçlarında yer alan iletimleri sağlayan maddeler arasında iletimi durdurmaktadır. Botoks işlemi estetik ya da kozmetik ihtiyaçlardan ötürü daha fazla yapılmaktadır. Botoks işlemi kırışıklıklara karşı yapılan bir estetik işlemdir. Son yıllarda botoks işlemi iyice popüler olmuş bir işlemdir.

Botoks Nasıl Yaptırılır?

Botoks işleminin nasıl yapıldığı da merak edilmektedir. Botoks işlemi bir enjeksiyon işlemidir. Enjeksiyon ile birlikte yapılmakta ve son derecede kozmetik bir işlemdir. Botoks işleminde herhangi bir ağrı ya da sızı hissedilmez.

Mimik kaslarına doğrudan enjekte edilir ve kırışıklık olan bölgenin daha gergin durmasını sağlar. Botoks işlemi 5 ila 6 gün arasında yapılır. Tam olarak 1 hafta içerisinde yapılmış olan botoks işlemi tamamen yerine oturmaktadır. Botoks işleminin etki süresi de 6 ay olarak bilinmektedir. İşlem yapıldıktan sonra geçici olarak morarma ya da şişlik gözlemlenmektedir.

Botoks Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Botoks tedavisinde önce ilk olarak botoks yapılacak bölge iyi bir şekilde temizlenmektedir. Daha sonra ise bu bölgeye anestezi kremleri sürülmektedir. Lokal anestezi kremleri sürüldükten sonra bölge tamamen uyuşturulur.

Hasta hiçbir şekilde bu bölgede acı ya da ağrı hissetmez. Daha sonra bir şırınga içerisinde botoks toksini içeren ince uçlu iğneler ile birlikte ufak dozda olacak şekilde enjekte işlemleri yapılmaktadır. Yapılan bu işlem tam olarak 15 ila 20 dakika arasında sürmektedir. İşlemin türüne göre de bu süre yarım saati bulabilir. Mimik kasına doğru uygulanan bir yöntemdir. Bu şekilde ilk etkisinden sonra yaklaşık olarak 72 saat sonra etkisini gösterir.

Botoks tedavisi yapıldıktan sonra nadir olarak da bu işlemin etkisi 1 haftaya kadar sürebilmektedir. Botoks tedavisi her yaşta uygulanan bir işlem olarak bilinir.