Eğitim Braket Nedir, Ne İşe Yarar? Braket Çeşitleri Nelerdir, Bakımı Nasıl Yapılır?

Braket Nedir, Ne İşe Yarar? Braket Çeşitleri Nelerdir, Bakımı Nasıl Yapılır?

03.04.2021 - 14:46 | Son Güncellenme:

Braket diş için ortodonti tedavisinde kullanılan kelime anlamı bağ olan bir aparat olmaktadır. Diş tedavisi yaptıranlar için braketin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını öğrenmek önemli olmaktadır. Braketin kelime anlamı ve kullanım amaçlarını öğrenmek ortodonti tedavisinde kullanıma kolaylığı açısından gerekmektedir. Braketin ne olduğu ne işe yaradığı ve çeşitleri hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Braket Nedir, Ne İşe Yarar Braket Çeşitleri Nelerdir, Bakımı Nasıl Yapılır

 Braket diş tedavilerinde özellikle ortodonti tedavisinde gerekli olan bir aygıt olarak bilinmektedir. Kullanım sıklığı ve işlevi sayesinde merak konusu olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Braket Nedir? Ne İşe Yarar? 

 Braket ortodonti tedavisinde diş tellerini bağlamaya yarayan dişlerin üzerine yapıştırılan ve tellerin içerisinden geçmesini sağlayan olukları bulunan çoğunlukla metal görünümlü olan bir aparat olmaktadır. Braket ortodonti işleminin başından sonuna kadar kullanılarak diş eğriliği veya diş problemlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır.

 Ortodonti tedavilerinde diş üzerine yapıştırılmak suretiyle dişin şeklini değiştirmeye yarayan sağlam malzemelerdir. Braket bakımı için sıklıkla dişleri fırçalamak ve sert yiyecekler tüketmekten kaçınmak gerekmektedir. Braket kullanımında değişik çeşitler tercih edilmektedir. 

 Braket Çeşitleri Nelerdir? 

 Braket kullanım sıklığında metal görünümlü olan çeşitlerinin tercih edilmesiyle beraber görünmez braket çeşitleri de son dönemlerde oldukça sık tercih edilmektedir. Braket çeşitleri arasında safir braketler, seramik braketler, metal braketler ve şeffaf braketler yer almaktadır. 

Haberin Devamı

 Braket Bakımı Nasıl Yapılır? 

 Braket bakımı yapmak diş teli takıldıktan itibaren oldukça önemlidir. Çünkü braket bakımı yapmak aynı zamanda diş bakımı yapmayı da kapsamaktadır. Braket bakımı için dişlerin fırçalanması ve düzenli fırçalamanın yanında diş aralarının da fırçalanması gerekmektedir. Diş ipi kullanımı ve diş temizliğine dikkat etmek braketlerin korunması açısından önemlidir. 

 Braket takılmasından sonra sert yiyeceklerden uzak kalmak mümkün olduğunca diş tellerinin zarar görmesine engel olmak braketlerin uzun süre sağlıklı şekilde kullanılmasını sağlamaktadır.