Eğitim Brunch Ne Demek? Branç Yapmak Ne Anlama Gelir?

Brunch Ne Demek? Branç Yapmak Ne Anlama Gelir?

20.09.2021 - 15:41 | Son Güncellenme:

Modern hayatta hızlı bir etkileşim göze çarpmaktadır. Kültürlerarası etkileşim yaygın iletişim araçları nedeniyle oldukça kolay olabilmektedir. Anglosakson kültüründen çıkmış olan "brunch" buna güzel bir örnek oluşturmaktadır. İşte, "brunch" nedir, brunch yapmak ne anlama gelmektedir ve konu hakkında bilgileri sizler için derledik.

Brunch Ne Demek Branç Yapmak Ne Anlama Gelir

Brunch, İngiltere'de ortaya çıkarak daha sonra Amerika'da popüler olmuştur. Günümüzde ise dünyanın pek çok ülkesinde bilinen bir nevi ara öğün çeşididir.

Brunch Ne Demek?

XIX. yüzyılın sonlarına doğru İngiltere'de ortaya çıkan "brunch" kısa sürede yaygınlaşmıştır. İngiltere'den de Amerika'ya geçen brunch kültürü burada da çok popüler olmuştur.
Brunch, bir çeşit ara öğündür. Öğle yemeği ve kahvaltının karışımı olan brunch hızla tüm dünyada bilinir hale gelmiştir. Brunch ayrıca düzenli servis edilen alkollü bir içeceğin eşlik etmesi ile de ön plana çıkmaktadır. Brunch esnasında genellikle kokteyl ya da şampanya eşlik etmektedir.

Branç Yapmak Ne Anlama Gelir?

Günümüzde brançlar otellerde verilmektedir. Branç yapmak ile kast edilen işte bu brunchlara katılarak yemek yiyip içmek anlamındadır. Brançlarda genellikle açık büfe uygulaması dikkat çekmektedir. Hamur işleri, tatlılar, kahvaltılıklar, sandviçler ve benzer aperatifler brançlara yer alan ana yemekler olmaktadır.