Eğitim Canan Dağdeviren Kadir Has’ın konuğu

Canan Dağdeviren Kadir Has’ın konuğu

11.11.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadir Has Üniversitesi’nin gelenekselleştirdiği ve ekonomiden tarihe, sosyolojiden tasarıma birçok konunun ele alındığı “Herkese Açık Kolokyum”un 20.’si bugün Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Dr. Öğretim Üyesi Canan Dağdeviren’in katılımıyla gerçekleşecek.

Canan Dağdeviren Kadir Has’ın konuğu

 

MIT’de Esnek Dekodlayıcılar Laboratuvarı Direktörü ve Medya Sanatı ve Bilimleri Kariyer Profesörü olan Dağdeviren, Herkese Açık Kolokyum’da sağlık bilimine yön veren yenilikleri anlatacak. Zoom’dan online olarak düzenlenecek kolokyum üniversitenin YouTube kanalında saat 16.00 itibariyle canlı yayınlanacak.

Haberin Devamı

Amerikan Ulusal Mühendisler Akademisi tarafından dünyada en parlak 87 mühendisten biri gösterilen Dağdeviren, 2007’de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği’nden mezun oldu. Prof. John A. Rogers danışmanlığında fizik, elektronik, kimya, malzeme, mekanik ve tıp alanlarının kapsamına giren esnek ve katlanabilir, vücut içine ve deri üstüne giydirilebilir elektronik aletler üzerinde çalışmalar yaptı. 2014’te Harvard Üniversitesi’nin “Genç Akademi Üyesi” seçilen Dağdeviren, tarihte bu ödülü Türkiye’den kazanan ilk kişi oldu. 2017’de American Academy of Achievement’in Türkiye’den seçilen ilk inovasyon ve teknoloji delegesi olan Dağdeviren, “MIT Media Lab”de kendi araştırma grubunu kurarak çalışmalarına devam ediyor.