Eğitim Cava Adası Nerede, Hangi Ülkede? Cava Adasına Nasıl Gidilir?

Cava Adası Nerede, Hangi Ülkede? Cava Adasına Nasıl Gidilir?

01.05.2023 - 14:47 | Son Güncellenme:

Turist insanların fazlasıyla ilgi gösterdiği Cava adası, birçok güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Tatil yapmak isteyen ve farklı yerleri keşfetmek isteyen insanlar için oldukça doğru bir konumdur. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Cava Adası Nerede, Hangi Ülkede Cava Adasına Nasıl Gidilir

Cava adası, Endonezya da bulunmaktadır. Farklı kültürlerle tanışmak ve yeni yerler görmeye meraklı insanların gitmek isteyeceği bir rotadır. 

Haberin Devamı

 Cava Adası Nerede, Hangi Ülkede?

 Endonezya'da bulunan Cava adası, başkentte bulunan Cakarta'da bulunmaktadır. Cava adası bir zamanlar, Hindu ve Budist imparatorluklarının, İslam emirliklerinin ve Hollanda kolonisinin merkeziydi. Şimdilerde ise Endonezya'nın politik ve ekonomik hayatına yön veren yerleşim olmuştur. 136 milyonluk nüfusu ile dünyanın en büyük ve en kalabalık adası olarak bilinmektedir.

 Cava adası, volkanik olaylar sonucu oluşan bir adadır. Endonezya'da tam 120 tane volkanik dağ bulunmaktadır. Dünyada 13. ve Endonezya'nın en büyük 5. adası olarak bilinmektedir. Cava adasının çoğunluğunu Müslümanlar ve Cava halkı oluşturmaktadır. 

 Cava Adasına Nasıl Gidilir?

 Cava adasına, Cakarta'nın başkentinde bulunmaktadır. Cakarta'da uluslararası bir havaalanı bulunmaktadır. Cava adasına, aktarmalı ve direk olarak gidilmektedir. Pasaportunuz var ise, ülkenin sınırında vize alma şansınız bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 Turistlik gezi planlayanlara toplam 30 gün vize imkanı sunulur. Havaalanı ve şehir merkezi arasında toplam 30 dakika vardır. Havaalanından merkeze transfer ve taksi hizmetleri bulunmaktadır.

 Cava Adası Tarihçesi 

 Endonezya adaları, Hindistan ve Avustralya kıtası arasında bulunan bir yerdir. Cava adasında toplam 3 dil konuşmaktadır. Adada birden fazla farklı kültür bulunmaktadır. Tarihi dokusu, doğası ve sayısız tapınakları ile oldukça ilgi görülmektedir. Gezilecek yerler.

Başkent Cakarta, merkezde gezilecek yerler, İstiklal Camii, Kraliyet sarayı, Ulusal anıt gibi yerler bulunmaktadır. 

Yogyakarta, üniversite şehri olarak isimlendirilmektedir. Bu bölgeye genelde sörf yapmayı seven ve tutkunları gelmektedir,

Borobudur Tapınağı, bir Budist tapınağıdır. Yaklaşık 200 yıl önce bulunmuştur. 

Son olarak konaklama, Cava adasında birçok otel ve hotel bulunmaktadır. Ve lüks otelleri de mevcuttur.