Eğitim Cc Krem Nedir, Ne İşe Yarar? Bb Ve Cc Kremin Farkları Nelerdir?

Cc Krem Nedir, Ne İşe Yarar? Bb Ve Cc Kremin Farkları Nelerdir?

13.03.2021 - 16:48 | Son Güncellenme:

Günümüzde kadınlar için güzellik malzemeleri çok önemlidir. Günümüzde güzellik ürünleri arasında pek çok ürün bulunmaktadır. Bunlardan birisi de BB krem ve CC kremlerdir. Peki CC krem nedir, ne işe yarar? BB ve CC kremin farkları nelerdir? Sizlere BB krem ve CC kremler hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Cc Krem Nedir, Ne İşe Yarar Bb Ve Cc Kremin Farkları Nelerdir

Güzellik ürünleri çeşitliliği günümüzde gittikçe artmaktadır. Özellikle kapatıcı ürünler ile birlikte güneş koruyucuları kadınlar için kullanılması gereken ürünlerden birisidir. Hem kapatıcı hem de güneş koruyucu ürünleri içeren ve günümüzde sıklıkla tercih edilen güzellik ürünleri BB ve CC kremlerdir.

CC Krem Nedir?

Colour Correcting anlamına gelen ve renk eşitsizliklerini giderici anlamına gelen CC kremler cilt dengeleyici kremlerdir. GKF ve antioksidan özellikleri içermesinden dolayı çok sık tercih edilen ürünlerdir. Önemli ekstra özelliği ise cilt rengini aydınlatan bir makyaj bazı olmasıdır.

CC Krem Ne İşe Yarar?

CC kremlerin kıvamı hafif olması nedeniyle sivilceye yatkın yağlı ciltler için kullanılması gereken bir kremdir. En büyük faydası yağlı ciltlere iyi gelmesi ve bunun yanında cilde aydınlık vermesidir. Günümüzde fondöten ürünleri özellikleri nedeniyle tercih edilmektedir. CC kremler ise hem cildin güzel ve eşit tonda görülmesini sağlarken hem de güneş koruyucu özelliklerine sahiptir.

BB Krem ve CC Kremin Farkları Nelerdir?

BB krem ile CC krem genellikle aynı özellikleri taşımaktadır. Fakat arasındaki fark BB kremin daha nemlendirici özelliğe sahip olmasıdır. Bu nedenle akneye yatkın yağlı ciltlerin CC krem tercih etmeleri daha uygun olmaktadır.