Eğitim Charlie'nin Çikolata Fabrikası - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Charlie'nin Çikolata Fabrikası - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

11.04.2023 - 13:05 | Son Güncellenme:

Charlie'nin Çikolata Fabrikası adlı kitap, Küçük Adam Büyürken, Dünya Şampiyonu Danny ve Dev Şeftali adlı çocuk kitaplarının yazarı Roald Dahl tarafından kaleme alınmıştır. Charlie'nin Büyük Cam Asansörü adlı eser ise bu kitabın devamı niteliğindedir. Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nın özetini ve karakter analizini sizler için derledik.

Charlienin Çikolata Fabrikası - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Charlie'nin Çikolata Fabrikası, 2005 yılında, fantastik filmleriyle bilinen Tim Burton tarafından sinemaya uyarlandı. Çekimleri İngiltere'de gerçekleştirilen filmde baş rolleri Johnny Depp, Helena Bonham Carter, David Kelly ve Noah Taylor paylaştı. 

Haberin Devamı

 Charlie'nin Çikolata Fabrikası Kitap Özeti Oku

 Charlie, iki ninesi, iki dedesi, annesi ve babasıyla birlikte derme çatma bir evde yaşamaktadır. Ailesi çok fakir olduğu için sadece doğum günlerinde çikolata yiyebilmektedir. Bir gün çikolata fabrikasının sahibi olan Billy Wonka'nın bir yarışma düzenleyeceğini öğrenir. Bu yarışmayı kazanan çikolata fabrikasının sahibi olacaktır. 

 Wonka'nın bu yarışmayı düzenlemesinin nedeni, çok yaşlanmış olmasıdır. Tek istediği ölmeden lezzetli çikolatalarının sırrını varisiyle paylaşmaktır. Yarışmaya sadece altın kaplamalı çikolataları bulan beş çocuk katılabilecektir. Charlie, tamamen tesadüf eseri altın kaplamalı çikolatayı bulur ve yarışmaya katılmaya hak kazanır. 

Haberin Devamı

 Diğer çocuklar bencillik, açgözlülük ve oburluk gibi nedenlerden ötürü yarışmadan birer birer elenirler. Tüm zorlukları bir bir aşan Charlie, hem çikolata fabrikasının sahibi hem de Billy Wonka'nın varisi olur. 

 Charlie'nin Çikolata Fabrikası Konusu 

 İlk kez 1964 yılında yayımlanan ve yayımlandığı tarihten itibaren dünya çapında büyük ilgi gören Charlie'nin Çikolata Fabrikasında yoksul ama azimli bir çocuğun başarı öyküsü anlatılmaktadır. Kitabın alt metninde ise açgözlülüğün ve bencilliğin ne kadar kötü olduğu yer almaktadır. 

 Charlie'nin Çikolata Fabrikası Karakterleri 

 1- Charlie 

 Yoksul bir çocuk olan Charlie'nin hayatta en zevk aldığı iki şey ninesinden hikaye dinlemek ve çikolata yemektir. Fakir olmasına rağmen gözü yok bir çocuk olan Charlie, büyüklerine saygılı ve uslu bir çocuktur. Tek istediği ise, bir gün istediği kadar çikolata yiyebilmektir. 

 2- Billy Wonka 

 Billy Wonka, dünyadaki en ünlü çikolata fabrikasının sahibidir. Yaptığı enfes çikolataları dünyanın dört bir yanına satar. 

 3- Gloop 

 Gloop, Charlie'nin Çikolata Fabrikası adlı kitapta, oburluğu simgeler. 

 4- Mike Teavee 

 Mike Teavee ise kitapta açgözlülüğün sembolüdür. 

 5- Veruca Salt 

 Zengin bir ailede büyüyen Veruca Salt, hayatı boyunca her istediğini elde etmiştir. Bu nedenle Charlie ile taban tabana zıt bir karaktere sahiptir. 

 Charlie'nin Çikolata Fabrikası Sayfa Sayısı 

Haberin Devamı

 Sadece çocukların değil yetişkinlerin de zevkle okuduğu Charlie'nin Çikolata Fabrikası adlı kitap 205 sayfadır.