Eğitim Çilek Ağacı Nasıl Yetiştirilir? Ne Zaman Meyve Verir?

Çilek Ağacı Nasıl Yetiştirilir? Ne Zaman Meyve Verir?

12.11.2021 - 16:48 | Son Güncellenme:

En sevilen meyveler arasında bulunan çilek kokusu ve tadı ile kendine özgü bir lezzet olarak kabul edilmektedir. Çilek meyve olarak sevilerek tüketildiği gibi aynı zamanda da pasta ve tatlılarda malzeme olarak da kullanılmaktadır. Çilek ağacı nasıl yetiştirilir? Çilek bitkisi ne zaman ne kadar sürede meyve verir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Çilek Ağacı Nasıl Yetiştirilir Ne Zaman Meyve Verir

Çilek özellikle yaz meyvesi olarak bilinen bir meyve iken son zamanlarda seralar içerisinde yetiştirilmesiyle her mevsim bulunabilen bir meyvedir.

Çilek Ağacı Nasıl Yetiştirilir?

Çilek bitkisi çilek tohumlarından elde edilen fideler ile yetiştirilerek çilek üretilen bir meyvedir. Çilek ağacı normal ağaçlar gibi bir özellikte olmamasına rağmen çilek meyveleri ağacın dallarından sarkmış bir görüntü oluşturması meyve olarak kabul edilmesinin nedenleri arasında bulunmaktadır. Çilek yetiştiriciliği belirli mevsimlerde dış alanlarda kar yağışının yaşandığı zamanlarda ise sera ve benzeri alanlarda yetiştirilmektedir.

Çilek Bitkisi Ne Zaman Meyve Verir?

Çilek bitkisi fide olarak dikiminden sonra 3 ila 4 ay içerisinde meyve vermektedir. Bazı çilek türleri 7 veren çilek oldukları için 7 mevsim çilek elde etmek mümkündür.