Eğitim Çizgi Film Nasıl Yapılır? Animasyon Çizgi Filmler Ne İle Yapılıyor?

Çizgi Film Nasıl Yapılır? Animasyon Çizgi Filmler Ne İle Yapılıyor?

12.04.2021 - 01:28 | Son Güncellenme:

Çizgi film, genellikle çocuklara hitap eden 2 boyut illüstrasyon ya da çizgi video animasyonlardır. Önceleri elle çizilerek yapılan çizgi film teknolojisi, bilgisayar sistemlerinin gelişmesiyle birlikte günümüzde çok daha ileri boyutlara taşınmış halde. Peki çizgi film nasıl yapılır? Animasyon çizgi filmler ne ile yapılıyor? İşte çizgi film yapımı konusunda merak edilen tüm detaylar.

Çizgi Film Nasıl Yapılır Animasyon Çizgi Filmler Ne İle Yapılıyor


Çizgi film yapımı oldukça zahmetli ve meşakkatli bir iştir. Bunun için kullanılması gereken bir dizi bilgisayar programı mevcuttur.

Çizgi Film Nasıl Yapılır?

Çizgi film, yapım zorluğu ve yüksek emek istemesi nedeniyle bazı filmlerin yapımından oldukça maliyetli ve zahmetli olabilir. İki boyutlu halde sunulan bir görsel sanat tekniği olan çizgi film, genellikle çocuklara hitap etse de yetişkinler için özel olarak yapılan daha karmaşık çizgi filmler de bulunur. Çizgi film yapımında ilk olarak bir senaryo yazılması gerekir.

Sinopsis adı verilen bölüm oluşturulduktan sonra karakter ve mekan tasarımı gerçekleştirilir. Daha sonra karakterlerin hareketlendirilmesi gerekir. Bu aşamaların tamamı animatörler ya da grafikerler tarafından uygun programlar kullanılarak gerçekleştirilir. Adım adım hareketlendirilen karakterler belirli bir sahneyi oluşturacak şekilde kurgulanır ve son olarak ses, müzik ve diğer şeyler çizgi filme eklenir.

Animasyon Çizgi Filmler Ne ile Yapılıyor?

Çizgi film, farklı bilgisayar programlarının kullanılmasıyla üretilen bir görsel sanat tekniğidir. Adım adım komut girilerek karakterlere hareket kazandırılması ile oluşturulan sahneler seslendirilerek kurgulandıktan sonra çizgi film elde edilir. Ancak bu fazlasıyla uzun süren bir eylemdir.

Sadece karakter ve mekanların tasarlanması bile son derece fazla zaman alır ve başlı başına bir iş koludur. Karakter tasarımından sonra bu karakterlerin hareketlendirilmesi saniye saniye ve sahne sahne ayarlanır. Bu da fazlasıyla vakit alan bir işlemdir. Bu işlemlerin tamamı günümüzde belirli animasyon programlarıyla yapılabilir.

En fazla kullanılan 2 boyutlu çizgi film programları şu şekilde sıralanabilir.

Haberin Devamı

Toon Boom

Synfig Studio

Anime Studio

Digicel FilipBook

CrazyTalk Animator

En fazla kullanılan 23boyutlu çizgi film programları ise şunlardır.

Maxon Cinema 4D

Autodesk 3ds Max

Blender

Autodesk Maya

ZBrush

Bu programlardan herhangi birini kullanılarak üstün kalitede çizgi film oluşturabilirsiniz.