Eğitim Çizgili Pijamalı Çocuk - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

Çizgili Pijamalı Çocuk - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

07.04.2023 - 15:38 | Son Güncellenme:

Özgün adı The Boy in the Striped Pyjamas olan Çizgili Pijamalı Çocuk, 2007 yılında yayımlandı. Kitap, başta Bisto Yılın Kitabı olmak üzere, birçok ödül kazandı. Çizgili Pijamalı Çocuk kitabının konusu nedir? Kitabın özetini ve karakterleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

Çizgili Pijamalı Çocuk - Kitap Özeti Oku, Konusu, Karakterleri Ve Sayfa Sayısı

 Çizgili Pilamalı Çocuk kitabı yayımlandıktan bir yıl sonra Mark Herman tarafından sinemaya uyarlandı. Asa Butterfield, Jack Scanlon, David Thewlis ve Vera Farmiga'nın başrollerini paylaştığı film uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazandı. 

Haberin Devamı

 Çizgili Pijamalı Çocuk Kitap Özeti 

 Bruno ailesiyle birlikte Almanya'da yaşamaktadır. Bir gün subay olan babasının tayini Auschwitz'e tayini çıkar. Taşındıkları yeni yerde arkadaş edinmekte güçlük çeken Bruno, bol bol kitap okur. Bir gün kitap okumaktan sıkılan Bruno, dolaşmaya çıkar. Saatlerce yürüdükten sonra etrafı çitlerle çevrili toplama kampını görür. 

 Kampta Schmuel ile tanışır. Tel örgülerin arkasından yeni arkadaşına, kitap okur. Evden çaldığı yiyecekleri ona getirir. İkili her gün görüşmeye başlar. Her günkü buluşmalarının birinde Bruno, Schmuel'in babasının öldürüldüğünü öğrenir. Arkadaşını teselli eder. Bu arada babasının tayini bu sefer Berlin'e çıkar.

 Ancak Bruno, yeni arkadaşını bırakmak istememektedir. Ne kadar dirense de ailesinin sözünden çıkamayacağını anlayan Bruno, son bir kez arkadaşını görmek ister. Ancak gittiğinde artık çok geçtir. Schmuel de babası gibi Nazi subayları tarafından öldürülmüştür. 

Haberin Devamı

 Çizgili Pijamalı Çocuk Konusu 

 Kitapta, II. Dünya Savaşı yıllarında bir Nazi subayının oğlu ile toplama kampında tutulan bir çocuğun arkadaşlığı anlatılmaktadır. 

 Çizgili Pijamalı Çocuk Karakterleri 

 1- Bruno 

 Romanın baş karakterlerinden biri olan Bruno, dokuz yaşında bir çocuktur. Bruno, günün çoğunu arkadaşlarıyla oynayarak ve macera kitapları okuyarak geçirir. Çok kitap okuduğu için hayal dünyası da oldukça geniştir. Sevgi dolu bir çocuk olan Bruno askerlerden ve savaştan nefret eder. Bu nedenle sık sık bir komutan olan babasıyla zıt düşer. 

 2- Gretel 

 Bruno'nun ablasıdır. Kardeşinin aksine o askerleri de savaşı da sever. Yeni taşındıkları yerde, biraz da arkadaş çevresinin etkisiyle Nazileri desteklemeye başlar. 

 3- Baba 

 Bruno'nun babası bir Nazi subayıdır. Diğer subaylar gibi o da son derece otoriter ve disiplinlidir. Verilen emirleri sorgulamadan uygular. Yahudilerden nefret eder ve ari ırkın üstünlüğüne inanır. 

 4- Shmuel

 Bruno giib 9 yaşında olan çocuk, bir gün Yahudi olduğu için ailesi ile birlikte toplama kampına gönderilir. En büyük hayali bir gün toplama kampından çıkmak ve yeniden özgürlüğüne kavuşmaktır. 

Haberin Devamı

 Çizgili Pijamalı Çocuk Sayfa Sayısı 

 208 sayfadır.