Eğitim Cnc Nedir? Cnc Makineleri Nasıl Çalışır, Cnc Torna Tezgahında Ne Yapılır?

Cnc Nedir? Cnc Makineleri Nasıl Çalışır, Cnc Torna Tezgahında Ne Yapılır?

25.03.2021 - 12:04 | Son Güncellenme:

Sanayide çeşitli makinalar bulunmaktadır. CNC de bunların arasında yer almaktadır. CNC nedir? CNC makinaları nasıl çalışır ve neler yapar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Cnc Nedir Cnc Makineleri Nasıl Çalışır, Cnc Torna Tezgahında Ne Yapılır

Sanayide çok çeşitli ürünler üretilmektedir. Farklı şekillere sahip olan bu ürünlere üretme aşamasında kusursuz şekiller verebilmek büyük önem taşımaktadır. CNC makinaları, bu konuda çalışanlara büyük yardımcı olmaktadır. Bu makineler aracılığıyla bilgisayar keskinliğinde ölçümler yapılarak son derece net sonuçlara ulaşabilmektedir.

Haberin Devamı

CNC Makinaları Nelerdir?

CNC, bilgisayarlı sayısal denetim anlamına gelen bir kısaltmadır. Bu makinalar, kesim makinasının kontrol birimi ya da mini bilgisayar olarak görev yapmaktadır. Mikro bilgisayardan oluşmuştur. CNC makinaları içerisinde kullanılacak olan programlar bu bilgisayarın hafızasında saklanmaktadır. Programı yapan kişi, kodları kolayca yazabilir ve gerekliliklere göre düzenlemeler gerçekleştirilebilir. Bu sayede istenen ürünler üç boyutlu olarak kolaylıkla üretilebilmektedir.

CNC Makinalarda Neler Yapılır?

CNC makinalarla birlikte metal gibi son derece sert olan maddelerden tahta gibi daha yumuşak olan maddelere kadar istenilen malzemeye istenen şekil verilebilmektedir. İstenilen şeklin elde edilmesi sanayide büyük önem taşımaktadır. Örnek verecek olursak CNC makinaları aracılığı ile istenen boyutlarda bir dişli üretilebilir. Ya da mükemmel bir tahta kapı yapabilmek mümkündür. Burada sınır bulunmamaktadır. Önemli olan kişinin yapmak istediği şeydir.