Eğitim Çocuklarınızın sınavı kötü geçti diye hesap sormayın

Çocuklarınızın sınavı kötü geçti diye hesap sormayın

10.07.2012 - 14:35 | Son Güncellenme:

1 milyon 98 bin 243 İlköğretim 8. Sınıf öğrencisinin girdiği ve merakla beklenen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları Perşembe günü açıklanacak.

Çocuklarınızın sınavı kötü geçti diye hesap sormayın

Uzman Psikolog Hakan Metan, beklediği sonucu alamayan öğrencilere ‘Sınavınız kötü geçtiyse, yada beklediğinizden düşük puan aldıysanız bu dünyanın sonu değil üzülmeyin’ uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Fatih Koleji Uzman Psikolog Danışmanı Hakan Metan, SBS’den sonra bazı çocukların istedikleri puanı alırken bazılarının da alamayacağını belirterek velilere çocukları konusunda uyarılarda bulundu. Metan, ‘Çocuğunuzun SBS’si kötü geçmiş olabilir. Bu dünyanın sonu değil. Çocuklarınızdan sınavı kötü geçti diye hesap sormayın. Çocuklara hesap sormak daha kötü sonuçlara neden olabilir’ açıklamasını yaptı.

Çocuğa hayatının dönüm noktası SBS imajı verilirse çocuğun kendisini büyük bir baskı altında hissedeceğini anımsatan Metan, ‘Çocuğunuzun kendisine olan güveni azalır. Hiçbir şey başaramayacağı hissine kapılır. Yapabileceği ve başarabileceği işlerden de kaçar. Çünkü sonunda başarısız olacağını ve ailesinin ona kızacağını düşünür. Çocuğunuza onu çocuğunuz olduğu için sevdiğinizi hissettirin. Çocuğunuzu sevginizle cezalandırmayın. Çocuğunuza moral verin ve iyi bir tatil geçirmesini sağlayın’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Fatih Koleji Hakkında: 1982 yılında Özel Fatih Erkek Lisesi adıyla eğitime başladıktan kısa bir süre sonra, 1984 yılında Anadolu Lisesi ve 1988 yılında Fen Lisesi statüsünde eğitim ve öğretim vermeye başladı. Fatih Eğitim Kurumları 1996 yılından itibaren ilköğretime de yöneldi ve kısa bir sürede Bakırköy, Merter, Bahçelievler, Silivri, Beylikdüzü ve Avcılar'da ilköğretim şubelerini hizmete soktu. Fatih Eğitim Kurumları 2001'den itibaren çocuk yuvalarını da hizmete açtı. 2010'da İstanbul Merkez Kampüsü’nde İlköğretim ve Anadolu Lisesi ile hizmet vermeye başladı. Fatih Eğitim Kurumları halen 5 Lise, 7 İlköğretim Okulu ve 3 Yuva da eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Fatih koleji olarak amacımız öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılâplarına, anayasada ifadesi bulunan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmektir.