Eğitim Crawler Ne Demek, Türkçesi Nedir? Crawler Nasıl Çalışır?

Crawler Ne Demek, Türkçesi Nedir? Crawler Nasıl Çalışır?

01.06.2022 - 04:29 | Son Güncellenme:

Web tarayıcısı olarak adlandırılan sistemin adı crawler'dır. Crawler internet tarayıcısı oluşturma alanında kullanılan web sistemlerinden biridir. Sayfa tasarımı yapmak ve web yazılımı geliştirmek için en çok tercih edilen sistemlerin başında crawler yer almaktadır. Arama motorunun gezinme bölümleri için crawler sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. Crawler ne demek ve Türkçesi ne anlama gelir, nasıl çalışır ayrıntıları ile derledik.

Crawler Ne Demek, Türkçesi Nedir Crawler Nasıl Çalışır

Crawler Türkçe karşılığı web tarayıcısı sistemleri ve robot sistem olarak çevrilmektedir. Web yazılımları konusunda çalışma gösteren kişilerin sıklıkla kullandıkları sistemlerden biridir. Web sayfaları oluşturma ve sayfalar arasındaki geçişi sağlama adına tercih edilmektedir.

Crawler Ne Demek ve Türkçesi Nedir?

Crawler, örümcek ya da web tarayıcısı için geliştirilen robot olarak adlandırılmaktadır. Bu sistem arama motorları arasındaki geçişi ve sayfa dizgi düzenini sağlamaktadır. Başlıca world wide web bağlantıları üzerinde kullanılmaktadır. Kişiler arama motoru üzerinde yaptıkları araştırmalar için sayfa geçişlerini ve farklı arama motoru yönlendirmelerini bu sistem üzerinden takip etmektedir.

Crawler Nasıl Çalışır?

Sayfa dizinlerini oluşturma adına kullanılan sistemlerden biri crawler sistemidir. Web yazılımları ve arayüz tasarımları üzerinde yerleştirilmektedir. Web üzerindeki gezinen yapılar olarak da adlandırılmaktadır. Bu sistem web tarayıcısı üzerinden çalışmaktadır. Hazırlanan örümcek ya da robot botlar için tasarlanan sistem şeklinde hizmet vermektedir. Arama motoru üzerinden sayfa dizimi gerçekleştirmek isteyen kişilerin ihtiyaç duydukları sistemlerden biridir. Bu sistem bağlantıları izlemeye yardımcı olmaktadır.