Eğitim Cumhuriyet'in 100'üncü yıl anısına '1923 adım' yürüyüşü

Cumhuriyet'in 100'üncü yıl anısına '1923 adım' yürüyüşü

17.10.2023 - 15:09 | Son Güncellenme:

Edirne’de Trakya Üniversitesi'nce Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında, 1923 adımlık 100'üncü yıl yürüyüşü yapıldı.

Cumhuriyetin 100üncü yıl anısına 1923 adım yürüyüşü

TÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nce Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Fakülte bahçesine '100'üncü yıl çınarı'nın dikilmesi ile başlayan etkinliğe katılan öğretim üyeleri ile öğrenciler, Balkan Kongre Merkezi'ne kadar 1923 adımlık 100'üncü yıl yürüyüşü yaptı.

Haberin Devamı

Etkinliğe ayrıca Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, dekan yardımcıları Prof. Dr. Özgür Erol, Doç. Dr. Aysu Zekioğlu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sekreteri Ethem Herdem katıldı.

Cumhuriyetin 100üncü yıl anısına 1923 adım yürüyüşü

'DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE, BİZİM ELLERİMİZDEDİR'

Etkinlikte konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, "Bütün ümit ve beklentimiz; sonraki yüzyıllarda da dünyanın bilimde, sanatta, ekonomide ve elbette sağlıkta en önde olan ülkesi haline gelebilmektir. Bu beklentimizin gerçekleşmesi ancak ve ancak önümüzdeki dönemde her bir vatandaşımızın daha çok çalışması, daha çok üretmesi, değerlerimizi daha iyi koruması ve birbirimizi ve ülkemizi daha çok sevmekle mümkün olacaktır. Şu çok açıktır ki eğer önümüzdeki dönemde; Sağlık Bilimler Fakültesi hocalarının katkıları, öğrencilerimizin çabaları ile daha iyi fizyoterapistler, hemşireler, odyologlar, sağlık yöneticileri, diyetisyenler yetiştirebilirsek; burada kaliteli çalışmaları yürütebilirsek, daha üretken bir fakülte olursak, bu üniversitemizin daha iyi hale gelmesine, Edirne'nin daha iyi hale gelmesine, sonuçta daha güçlü bir Türkiye'ye katkı verecektir. Daha güçlü bir Türkiye, daha iyi bir gelecek; bizim ellerimizdedir. Şunu çok iyi biliyoruz ki muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur" dedi.

Haberin Devamı

Cumhuriyetin 100üncü yıl anısına 1923 adım yürüyüşü

​Etkinlik kapsamında ayrıca Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabri Can Sannav, 'Cumhuriyet'imizin 100'üncü Yılı' söyleşisi yaptı.