Eğitim Deniz Araçları Nelerdir? İsimleri Ve Özellikleri İle Birlikte Deniz Araçları

Deniz Araçları Nelerdir? İsimleri Ve Özellikleri İle Birlikte Deniz Araçları

19.10.2021 - 01:48 | Son Güncellenme:

Deniz üzerinde ulaşımı sağlamak amacı ile birçok deniz aracı yer almaktadır. Deniz araçları ülkemizde pek çok yerde kullanılmaktadır. Deniz araçları ile seyahat deniz ulaşımı açısından çok önemlidir. Deniz aracına sahip olmak isteyen kişiler deniz araçlarının neler olduğunu merak etmektedirler. Peki deniz araçları nelerdir? İsimleri ve özellikleri ile birlikte deniz araçları hangileridir? İşte deniz araçları ile alakalı tüm her şey.

Deniz Araçları Nelerdir İsimleri Ve Özellikleri İle Birlikte Deniz Araçları

 Deniz araçları yüksek motora sahip olan araçlardır. Deniz araçlarının bazıları dizel yakıt isterken, bazıları ise benzin istemektedirler.

Haberin Devamı

 Deniz Araçları Nelerdir?

 Deniz araçlarının listesi aşağıdaki gibidir;

 - Tekne

 - Bot

 - Zodyak

 - Gemi

 - Vapur

 - Sandal

 - Yat

 - Yelkenli

 İsimleri ve Özellikleri İle Birlikte Deniz Araçları 

 1) Tekne

 Tekneler deniz üzerindeki en yaygın olan deniz araçlarından bir tanesidir. Gezi teknesi, sürat teknesi ve yolcu teknesi olmak üzere üç farklı türü bulunmaktadır. Tekneler ahşap ya da polyester malzeme ile yapılan uzunluğu kısa olan deniz araçlarıdır. 

 2) Bot

 Botlar deniz üzerindeki tekne türü olan deniz araçlarından bir tanesidir. Özellikle hızları ile bilinen botlar genelde benzin ile çalışmaktadırlar. 

 3) Gemi

 En büyük deniz araçlarından bir tanesidir. Gemiler hem yük taşımacılığı hem de yolcu taşımacılığında önemli bir deniz aracıdır.

Haberin Devamı

 4) Sandal

 Motorsuz olan bir deniz aracıdır. Kürek ile birlikte hareket ederler. Sandalların boyları 2 metre ila 3 metre arasında değişir. 

Yazarlar