Eğitim Devops Nedir? Devops Uzmanı, Mühendisi Ne İş Yapar?

Devops Nedir? Devops Uzmanı, Mühendisi Ne İş Yapar?

14.03.2021 - 16:33 | Son Güncellenme:

Dünyada hiç duyulmamış ve bilinemeyen meslek dalları bulunmaktadır. Bu mesleklerin içerikleri incelendiğinde önemli işlere imza attıkları görülmektedir. Fakat isimlerinden dolayı bilinmemektedir. Aslından mesleğin içeriği sıklıkla insanların karşılarına çıkmaktadır. Devops kelimesi de içerik olarak insanların sıklıkla karşısına çıkan bir kelimedir. Devops uzmanının yani mühendisinin ne iş yaptığı ve devops kelimesinin ne olduğu konularına dair detayları derledik.

Devops Nedir Devops Uzmanı, Mühendisi Ne İş Yapar

Devops kelimesi İngilizce kökenli bir kelimedir. Developers and Operations kelime öbeğinden türemiştir. Devops yazım geliştiriciliği, aşina olduğu iki hayat döngüsüne benzetilmektedir. Scrum ve Agile bu iki yaşam döngüsünün ismidir.

DevOps Nedir?

İngilizceden çevrilmiş kelime olan devops yazılım geliştirme ve Bt işlemlerini birleştiren bir uygulamadır. Bu uygulamanın amacı ise, sistem dönüştürücü yaşam döngüsünü kısaltmaktır. Aynı zamanda yüksek kalite yazılım ile devamlı teslimat sağlamayı amaçlamaktadır. Nitelik bakımından devops, çevik yazılım geliştirici özelliğindedir.

DevOps Uzmanı, Mühendisi Ne İş Yapar?

Devops uzmanı ve mühendisi aynı şekilde kullanılmaktadır. Uzman ya da mühendis olarak yapılan iş anılmaktadır. Devops işi yazılım geliştiriciler ile Bt personeli arasındaki boşluğu kapatmaya yönelik yazılım geliştirme stratejisidir.

Devops uzmanı yazılım geliştirme yaşam döngüsünü en iyi anlayan kişidir. Devops mühendisi de bunu işi anlarken dijital boru hatları ile geliştirmek amaçlı çeşitli otomasyon araçlarını kullanan kişidir.