Eğitim Diyarbakır’daki öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı: Henüz uzaylıyla karşılaşmadım

Diyarbakır’daki öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı: Henüz uzaylıyla karşılaşmadım

01.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

“Uyna” deneyine başlayan Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) Diyarbakır Abdullah Tivnikli Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle görüştü.

Diyarbakır’daki öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gezeravcı: Henüz uzaylıyla karşılaşmadım

Gezeravcı, “Orada uzaylı var mı?”, “Gökyüzüne bakarsak sizi görebiliyor muyuz?”, “Uzay gerçekten boşluk mu?”, “Ay’ı görebildin mi?”, “Güneş’i görebiliyor musun?” sorularına yanıt verdi. Gezeravcı, “Güneş ışınları ISS’ye çok kuvvetli geliyor. ISS’nin içerisinde Güneş ışınlarının yansıması bile çok kuvvetli oluyor. Güneş’le aramıza Dünya’yı alınca bu kez çok karanlık ve soğuk oluyor. İstasyonun dışı ısınınca çok ısınıyor, soğuyunca çok soğuyor ama içerisi ev gibi sabit sıcaklıkta kalıyor” dedi. Gezeravcı’nın “Orada uzaylı var mı? Görseydin ne derdin ona?” sorusuna yanıtı ise şöyle oldu: “Uzaylı henüz görmedim ama görseydim sana Furkan’ın selamını getirdim derdim herhalde. O da bana bir şey yapmazdı o zaman. Seni bütün arkadaşların gibi buradaki uzaylılar da seviyor olabilir. Herhangi bir uzaylı ile karşılaşmadım ama ben de merak ediyorum. Varlıklarını öğrenirsem farklı bir şey dönüşte seninle de paylaşacağım muhakkak...”

Haberin Devamı

Türkiye’nin üzerinden geçti

Alper Gezeravcı’nın içinde yer aldığı Uluslararası Uzay İstasyonu dün Türkiye’nin üzerinden geçti. Türkiye Uzay Ajansı, Gezeravcı’nın geçişinin saat 20.11-20.14 arası olduğunu bildirdi.