Eğitim Donma Nedir, Neden Olur? Donma Noktası Kaç Derecede Olur?

Donma Nedir, Neden Olur? Donma Noktası Kaç Derecede Olur?

08.11.2021 - 16:53 | Son Güncellenme:

Yaşamın devamlılığı için en önemli maddeler arasında su yer alır. Hidrojen ve oksijen atomunun birleşmesi sonucunda oluşan su, aynı zamanda en önemli yaşam kaynakları arasında yer alır. Diğer yandan da kimyasal ve fiziksel olarak da farklı değişimler geçirir. Donma nedir, neden olur sizler için derledik.

Donma Nedir, Neden Olur Donma Noktası Kaç Derecede Olur

Suyun genellikle standart donma, kaynama ve buharlaşma dereceleri bulunur. Bu dereceler ise suyun saf olup olmamasına göre de farklılık gösterir.

Donma Nedir?

Suyun genellikle standart donma, kaynama ve buharlaşma dereceleri bulunur. Ama bu dereceler, suyun saf olup olmamasına göre de farklılık gösterebilir. Ama bilim dünyasında kabul edilmiş ve deneylerle ortaya çıkarılmış olan belli başlı bazı süreler vardır. Fakat bu süreler suyun içindeki minerallere bağlı olarak değişebilir.

Donma Neden Olur?

Suyun farklı kaynama, donma ve buharlaşma süreleri bulunur. Su, 0 santigrat derecede donma noktasına ulaşır ve bunun sonucunda da donar. Ama son yıllarda yapılan bu çalışmalar sonucunda, saf suyun sıfırın altında 48 derecede donduğu biliniyor. Yani suyun içindeki mineral yapılara bağlı su donar. Suyun özelliğine bağlı olarak suyun donma noktası da değişiklik gösterir.

Donma Noktası Kaç Derecede Olur?

Suyun donma noktası, suyun içindeki minerallere bağlıdır. Aynı zamanda su, 0 santigrat derecede ya da sıfırın altında 48 santigrat derecede donabilir. Suyun donma derecesi suyun saf olup olmadığına göre de değişir. Bu nedenle her su aynı derecede donmayabilir.