Eğitim Düz Kas Nedir, Özellikleri Nelerdir? Düz Kaslar Nerede Bulunur?

Düz Kas Nedir, Özellikleri Nelerdir? Düz Kaslar Nerede Bulunur?

20.10.2021 - 17:02 | Son Güncellenme:

İnsan vücudunu oluşturan çeşitli kaslar bulunmaktadır. Bu kaslardan bir kısmı istemsiz bir kısmı da istemli bir şekilde çalışmaktadırlar. Kaslar vücudu meydana getiren pek çok organın içinde yer almaktadır. Düz kaslarda bunlardan biri olarak ifade edilmektedir. Peki, düz kas nedir, özellikleri nelerdir? Düz kaslar nerede bulunur? İşte, düz kaslar hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan hususlar.

Düz Kas Nedir, Özellikleri Nelerdir Düz Kaslar Nerede Bulunur

Kaslar vücutta kuvvet oluşturabilen ve uzunluğu değiştiren doku türlerinden olmaktadırlar. Düz kaslarda kas çeşitlerinden biri olmaktadır.

Haberin Devamı

 Düz Kas Nedir, Özellikleri Nelerdir?

 Vücudumuzun büyük bir bölümünde yer alan düz kaslar istemsiz bir şekilde çalışmaktadırlar. Düz kaslar, kan ve sıvıların çeşitli oranlarda damarlara ve organlara girmesine yardım ederek onların genişleme ve daralmasından sorumlu olan kaslar olarak ifade edilmektedir. Düz kaslarda çizgiler bulunmamaktadır. Düz kasları oluşturan hücreler iğ şeklinde olmaktadır ve çekirdekler merkezi olarak yerleştirilmiş durumda olmaktadır. Düz kaslar otonom sinir sistemi tarafından kontrol edilen kaslardan biri olmaktadır.

 Düz Kaslar Nerede Bulunur?

 Düz kaslar vücutta arter duvarlarında, kıl foliküllerinde, mesanede, bağırsaklarda, rahimde, boğazda, akciğerlerde ve diğer iç organlarda yer almaktadır. Bu organların istemsizce yaptıkları hareketlerden sorumlu olmaktadırlar. Düz kaslarda meydana gelen kasılmalar diğer kaslara göre daha yavaş bir şekilde olmaktadır. Buna rağmen düz kaslarda meydana gelen kasılmalar iskelet kası dokularından daha uzun süre kasılma göstermektedir. Düz kaslar yavaş ve ritmik çalışmaktadırlar. Bu kasların yorulmadan çalıştıkları ifade edilmektedir.