Eğitim EBA öğrenci girişi ve kurs kayıt işlemleri!

EBA öğrenci girişi ve kurs kayıt işlemleri!

29.03.2016 - 09:30 | Son Güncellenme:

EBA kurs kaydını yaptırdıktan sonra ya da önce farketmeksizin EBA girişini yapabilirsiniz. EBA kursuyla ilişkilendirilen EBA girişi aslında yanlış bir tutumdur. EBA kurs ve EBA giriş hakkında daha detaylı bilgiye haberimizden erişebilirsiniz.

EBA öğrenci girişi ve kurs kayıt işlemleri

Eğitim öğretim denilince aklımıza kara tahta ve tebeşirin geldiği zamanları geride bıraktığımız bir zamanda yaşıyoruz. Günümüzde eğitim ve öğretim açısından kullanabildiğimiz sınırsız kaynak sağlayan bir teknolojiye sahibiz. Bu teknoloji oldukça büyük yarar ve kolaylık sağlamaktadır. Bir yerde yapabileceğimiz işlemleri oturduğumuz yerden yapabilmekteyiz teknoloji sayesinde. Bizler için bu sınırsız öğrenim kaynağı sağlayan teknoloji ise internet ağıdır. İnternet üzerinden merak ettiğimiz bir sürü şeyi öğrenebilmekteyiz. Bu nedenle bizlere sınırsız kaynak sunmaktadır. Bu kaynaklar içerisinde sosyal eğitim projeleri de ön planda tutulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı internet üzerinden oluşturduğu birçok eğitim uygulaması ile bu konu üzerindeki önemini açıkça belli etmiştir.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu eğitim uygulamalarından bu yazımızda sizler için bahsedecek olduğumuz uygulaması EBA’dır. EBA yani açılımı ile Eğitim Bilişimleri Ağı çevrim içi kullanılan bir eğitim uygulamasıdır. EBA uygulamasına öğretmenler dersler ile ilgili içerikleri yükleyerek öğrencilerin internet üzerinden ders notlarına ulaşmalarını sağlamaktadır.

Eğitim Bilişim Ağı'na yani EBA giriş yapan öğrenciler sisteme ders notları, ders ile ilgili görseller, ders ile ilgili sunumlar ve daha birçok içeriğe ulaşabilmektedir. Bu içeriklerden istedikleri gibi faydalanabilen öğrenciler eğer diğer öğrencilere yardımcı olmak isterlerse sistem üzerinde ders ile ilgili notlarını, görsellerini veya sunumlarını paylaşabilirler.

Haberin Devamı

Sistemin en büyük faydası öğrenci ders esnasında sınıfta değilse veya herhangi bir sebepten ötürü dersi kaçırdıysa öğretmenlerin ders hakkındaki notları sisteme yüklemesi ile birlikte derslerinden geri kalmamış olacaktır ki bu da oldukça önemli bir olaydır. Sonuç olarak sınavlarda çıkabilecek konular olduğu için bu konuda büyük hassasiyet gösterilmektedir. EBA sistemi üzerinden yapabilecekleriniz bunlar ile sınırlı değildir. Sistem hakkındaki düşüncelerinizi veya şikayetlerinizi de paylaşabildiğiniz bir bölüm vardır. Bu bölümü kullanarak sistem hakkında yorum yapabilirsiniz.

EBA giriş yapabilmek çok kolaydır. Sizler için yazımızın devamında detaylı olarak nasıl EBA giriş yapacağınızı anlatmış bulunmaktayız.

EBA Giriş Yapılır?

EBA kurs EBA giriş yapabilmek için öncelikle EBA anasayfasına gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan giriş sayfasında sizden birtakım bilgiler istenecektir. Bu bilgiler; kullanıcı adınız ve şifrenizdir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi ilgili boşluklara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra “Giriş” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle EBA giriş yapmış olacaksınız. Sistem menüsünden yapmak istediğiniz işlemi seçerek kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

EBA kurs EBA giriş yapmış olduğunuz sayfa üzerinden başka sistemlere de giriş yapabilmeniz mümkündür. Açmış olduğunuz ilk giriş ekranı üzerinde bulunan kullanıcı girişi bölümünde sol tarafta bulunan MEBSİS girişi ve AÖL sistemi girişi bölümlerinin üzerine tıklayarak o bölümlere de giriş yapabilmeniz mümkündür. Çok uygulamalı bir uygulama sayfasına sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı uygulamaları oldukça beğenilmektedir.