Eğitim Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (Eus) Nedir, Ne İşe Yarar? Eus'a Kimler Girebilir?

Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (Eus) Nedir, Ne İşe Yarar? Eus'a Kimler Girebilir?

13.09.2022 - 16:32 | Son Güncellenme:

EUS tam ismi ile Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı olarak bilinen bir sınavdır. Yaygın bir şekilde eczacılıkta uzmanlık sınavı şeklinde bilinen bu sınav, çeşitli eczacılık bölümü sorularından meydana gelir. EUS sınavı ise, ilk defa 1 Ekim 2017 tarihinde Ankara‘da uygulandı. Günümüzde daha yeni popülerliği artan eczacılıkta uzmanlık sınavı nedir, ne işe yarar sizler için ayrıntıları ile derledik.

Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (Eus) Nedir, Ne İşe Yarar Eusa Kimler Girebilir

EUS, eczacılık fakültesinden mezun olan kişilerin katılabileceği önemli bir sınavdır. Eczacılık fakültesinde ise, lisans eğitimini alan kişiler eczacılık konularında bir uzmanlık eğitimi alabilmek için Eczacılıkta uzmanlık sınavına girer.

Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS) Nedir?

EUS yani tam adı ile eczacılık fakültesinden mezun olan adayların katılabileceği bir çeşit sınavdır. Eczacılık fakültesinde lisans eğitimi alan kişiler eczacılık konusunda uzmanlık eğitimi alabilmek için Eczacılıkta uzmanlık sınavına girerler. Eczacılıkta uzmanlık sınavı ise, taban puanlarına göre yeterli puanlara sahip olan adaylar, üniversitelerin uzmanlık eğitimini yapılacak olan çeşitli programlara da yerleştirilirler.

Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS) Ne İşe Yarar?

EUS sınavının sonuçlarına göre ise, uzmanlık eğitimi almaya hak kazanmış olan kişiler, Fitofarmasi ya da Klinik Eczacılık alanlarında, kazandıkları eczacılık fakültelerinden yaklaşık 3 yıllık bir eğitim sürecine başlarlar. EUS sınavı, 100 sorudan meydana gelir. Adaylara eczacılık derslerinden soru çözümleri için yaklaşık 135 dakika hak tanınıyor. Bu sınava girerek pek çok kişi alanında uzmanlık almaya hak kazanma imkanı elde eder.