Eğitim Ehliyet sınav sonuçları açıklanıyor mu?

Ehliyet sınav sonuçları açıklanıyor mu?

18.10.2015 - 13:26 | Son Güncellenme:

10 ekim 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları henüz açıklanmadı. Ne zaman açıklanacağı hakkında da net bir bilgi bulunmamakta. Bu konu ile ilgili daha çok bilgi almak için haberimizi okuyunuz.

Ehliyet sınav sonuçları açıklanıyor mu

Ülkemizde motorlu bir taşıtla trafiğe çıkmak isteyen vatandaşların ehliyet bulundurma zorunluluğu vardır. Ehliyet olmadan trafiğe çıkamazsınız. Ehliyetsiz trafiğe çıkan sürücüler trafik polisine yakalanırsa trafik cezası alır. Ehliyet almak isteyen vatandaşlar sürücü kurslarına başvurarak kursa başlaması gereklidir. Ehliyet kursuna yazılan sürücü adaylar kurs eğitimini aldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığının sürücü adayları için yaptığı sınava girerler. Bu girdikleri sınavdan da geçer not alan sürücü adayların artık son yapması gereken direksiyon sınavına girmeleri gereklidir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EHLİYET SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Direksiyon sınavından da geçer not alan sürücü adayları ehliyet almaya hak kazanır. Her motorlu taşıt türünün farklı ehliyet tipleri vardır. Mesela motosiklet kullanmak isteyenler a2 ehliyeti alması gerekirken otomobil kullanmak isteyen sürücüler b ehliyeti alması gereklidir. Ehliyet türlerinin farklılıklarına göre de bir yaşı doldurmanız gereklidir. A1, A2, F ve H sınıfı ehliyet almak isteyenler 17 yaşını doldurması lazımdır. 17 yaşını dolduranlar bu ehliyetlere başvurabilirler. Normal otomobil ehliyeti yani B ve G sınıfları için ehliyet almak isteyen vatandaşlar ise 18 yaşını doldurması gerekmektedir. C, D ve E sınıfı ehliyet almak isteyen vatandaşlar ise 22 yaşını doldurması gerekmektedir. Bu şartları yerine getiren vatandaşlar istediği ehliyet türünü alabilirler. Ehliyet kursuna başvuru yapacağınız sırada bazı belgelerde istenmektedir. Herhangi bir sağlık kuruluşundan alınmış olan sağlık raporu istenen belgelerin en başındadır. Ayrıca sabıka kaydı belgesi de istenmektedir. Sabıka kaydınızın olmaması gerekmektedir. Son zamanlarda çekilmiş olan 1 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanınızın önlü arkalı fotokopisini özel MTSK müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. Bu belgeler tamamlandığında ehliyet kursuna yazılabilirsiniz. Ehliyet kursuna yazıldıktan sonra kurs süreci başlar. Kurs süresince 3 ders alırsınız. Trafik kuralları ve trafik işaretleri, motor ve ekipmanları kullanmayı ve ilkyardım yöntem ve kuralları vardır. Kurs bittikten sonra ise bu derslerden yazılı sınava girmeniz gereklidir. Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu bu yazılı sınavdan her bölümden en az 70 puan almanız gereklidir. Bu 3 bölümden de 70 ve daha üstü puan aldığınız zaman yazılı sınavdan geçersiniz. Yazılı sınavdan geçen sürücü adaylarının artık tek yapması gereken direksiyon sınavını geçmesidir. Direksiyon sınavından geçmek için de aracı tek seferde park etmesi, aracı sınav esnasında hiç stop ettirmemesi ve yokuşlarda el freni kullanmadan aracı kaldırması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığının sürücü adayları için yaptığı yazılı sınava geçmiş yıllarda çıkan sorular ile çalışabilirsiniz. Genellikle aynı tip sorular sorulan bu yazılı sınavda geçmiş sınav sorularına çalışan sürücü adayları başarılı olmuştur. Geçmiş yıllarda çıkan yazılı sınav sorularına da internet üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İlk olarak Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesine giriş yapılmalıdır. Ana sayfada yer alan sınavlar bölümünü seçtikten sonra açılan seçeneklerden motorlu taşıt sürücü adayı sınav duyuruları seçilmelidir. Açılan sayfada geçmiş sınav soru ve cevapları bulunur. Hangi yıl ve hangi ayın geçmiş sınav soru ve cevaplarını istiyorsanız buradan seçerek o sınav sorularına ulaşabilirsiniz. Bu bölümde ayrıca sınav sonuçları da yer almaktadır. Son olarak 29.08.2015 tarihinde yapılan sınavın sonuçları yer almaktadır. 10 kasım 2015 günü yapılan sınavın ise soru ve cevapları açıklanmıştır. Bu sayfada yer alan 10.10.2015 tarihli motorlu taşıtlar sürücü adayları sınavı soru ve cevapları seçeneğini seçerek soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirmiş olduğu bu yazılı sınavda her bölümden 70 puan ve daha üzeri not alan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar.