Eğitim Ehliyet sınav soruları açıklandı -Şubat 2016

Ehliyet sınav soruları açıklandı -Şubat 2016

15.02.2016 - 22:06 | Son Güncellenme:

13 Şubat Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavının soruları ve cevapları yayınlandı. Online olarak ulaşabileceğiniz ehliyet sınav soru ve cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ehliyet sınav soruları açıklandı -Şubat 2016

Ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için her dönem bir ehliyet sınavı yapılmaktadır. Ehliyet almak isteyen sürücü adayları bu sınavlara girmeleri gereklidir. Sınava girmek için de ilk olarak bir ehliyet kursuna yazılmanız gereklidir. Ehliyet kurslarında trafiğe çıkmanız için gerekli olan bilgiler verilmektedir. Ehliyet kurslarında aldığınız derslerden de dönem sonunda sınava girersiniz. Bu sınav sonuçlarına göre ehliyet almaya hak kazanabilirsiniz. Ehliyet sınavını Milli Eğitim Bakanlığı üstlenmektedir. Yani sınav sorularını Milli Eğitim Bakanlığı hazırlamaktadır ve Milli Eğitim Bakanlığının görevlendirdiği görevliler sınav gözetmenliği yapmaktadır. 2016 yılının ilk ehliyet sınavı 13 şubat cumartesi günü gerçekleştirildi.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.


EHLİYET SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!


EHLİYET SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ehliyet almak artık eskisi kadar basit değil. Milli Eğitim Bakanlığının getirmiş olduğu yeni düzenlemeler ile stajyer sürücü dönemi başlamıştır. Bu dönem 2016 senesinde yapılan ilk sınavdan itibaren de geçerli olacaktır. Ehliyet alabilmek için ilk olarak yazılı sınava girmeniz gereklidir. Bu yazılı sınavda 3 ana bölüm bulunmaktadır. Trafik, motor ve ilk yardım derslerinden toplam 50 soruluk bir sınava girersiniz. Bu 3 dersten de 100 puan üzerinden 70 puan almanız gereklidir. 70 puan ve üzerinde puan alan sürücü adayları ehliyet sınavının yazılı sınavını başarı ile geçmiş olur. Yazılı sınavı geçen sürücü adaylarının artık yapması gereken direksiyon sınavına girmeleridir. Direksiyon sınavından da 70 puan ve üzeri puan alan sürücü adayları ehliyet almaya hak kazanabilirler. Direksiyon sınavında dikkat etmeniz gereken bir kaç husus vardır. Direksiyon sınavından geçmek için aracı tek seferde park etmesi, aracı sınav esnasında hiç stop ettirmemesi ve yokuşlarda el freni kullanmadan aracı kaldırması gerekmektedir.

Haberin Devamı

13 şubat 2016 cumartesi günü gerçekleştirilen ehliyet sınavının soru ve cevapları yayınlanmıştır. Öğrenciler girmiş oldukları bu sınavın sonuçları açıklanmadan soru ve cevaplara bakarak kaç puan aldıklarını tahmin edebilirler. Gelişen internet teknolojisi sayesinde çoğu işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Ehliyet sınavı soru ve cevaplarına da internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ehliyet sınavını Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı için sınav soru ve cevaplarını da Milli Eğitim Bakanlığının internet sayfasından ulaşabilirsiniz. Sınav soru ve cevaplarınıza ulaşabilmek için internet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığının internet sayfasına giriş yapmanız gereklidir. Giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan sınavlar bölümünü seçmelisiniz. Burada açılan seçeneklerden motorlu taşıt sürücü adayları sınav duyuruları seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfada motorlu taşıtlar ile ilgili tüm duyurulara ve haberlere ulaşabilirsiniz. Son yapılan sınavın soru ve cevapları için bu sayfada yer alan 13/02/2016 tarihinde yapılan motorlu taşıt sürücü kursiyerleri sınavının soru ve cevap anahtarları seçeneğini seçmelisiniz. Buradan sınav soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. Mİlli Eğitim Bakanlığının sınav takvimine göre 13 şubatta yapılan sınavın sonuçları 23 şubatta açıklanacaktır. Sınava giren sürücü adayları yine bu sayfadan sınav sonuç bilgisine ulaşabilirler.