Eğitim Ehliyet yenileme işlemi için online randevu almanız gerekiyor!

Ehliyet yenileme işlemi için online randevu almanız gerekiyor!

07.12.2016 - 08:26 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde son dönemlerde ehliyet yenileme işlemleri yoğun şekilde gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar ehliyet yenileme işlemleri için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuru gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ortaya atılan ehliyet yenileme ile ilgili söz konusu iddiaya ilişkin Sağlık Bakanlığı’ndan da açıklama geldi.

Ehliyet yenileme işlemi için online randevu almanız gerekiyor

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişen teknoloji dünyasında artık yaşamın her alanında olduğu gibi günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu hizmet ve uygulamaları alanında da son derece etkin bir şekilde teknoloji ve sistemleri etkin biçimde kullanılıyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık ehliyet sahibi olan vatandaşlara yönelik olarak daha modern kullanım imkanı sunacak olan yeni çipli sürücü belgesi sistemine geçiş yapılıyor. Bu durumda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların ehliyet yenileme işlemleri konusunda oldukça yoğun bir talep oluşturmasına neden oluyor. Bu şekilde de günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında yeni çipli sürücü belgesi modeline geçiş yapmak isteyen mevcut ehliyet sahibi vatandaşların oldukça ciddi bir yoğunluk ile karşı karşıya kalınmasına neden oluyor.

Ehliyet Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle geçtiğimiz günlerce özellikle internet üzerinde sosyal medya ağları içerisinde öne sürülen bir iddiaya göre 2017 yılına kadar yeni çipli sürücü belgesine geçiş yapmak için başvuruda bulunarak ehliyet yenileme işlemlerini gerçekleştirmeyen vatandaşların, ehliyet alımları ve yenilemeleri esnasında talep edilmekte olan sağlık raporu belgesine yönelik olarak aile hekimlerinden alamayacakları ve 400 TL ila 500 TL gibi bir ücret ödemek durumunda kalacağı tarzında bir bilgi kirliliği meydana gelmişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından internet ortamı üzerinde meydana gelen ehliyet yenileme işlemi ile ilgili olarak bu iddiaya ilişkin olarak kısa süre içerisinde yalanlama gelmiş ve vatandaşların kesinlikle endişeye kapılmamaları gerektiği ve yenileme işlemleri konusunda herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığı ve olmayacağı açıklandı.

Bu kapsamda da günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında vatandaşların standart şekilde gerçekleştirmekte oldukları ehliyet yenileme işlemleri kapsamı içerisinde sağlık raporlarını yine aile hekimlerinden herhangi bir ücret ödemesi yapmak durumunda kalmadan gerçekleştirebileceği belirtiliyor. Bunun yanı sıra yine ehliyet yenileme işlemleri konusunda halen uygulanmakta olan aile hekimlerinin gerekli görmeleri durumunda sağlık kuruluna yönlendirmesi uygulamasının aynı şekilde sürdürüleceği ve ek bir ödeme gerçekleştirilmesi gerekliliği gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi. Vatandaşlar günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde yeni geçiş yapılan yeni çipli sürücü belgesi modeline geçiş yapabilmek için mevcut ehliyetlerine ilişkin olarak ehliyet yenileme işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında gerekli olan evraklarını tamamlayarak gerçekleştirebiliyor.

Günümüzde ehliyet yenileme işlemleri çerçevesinde vatandaşlara yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet hizmetleri sunulmaya başlandı. Bu çerçevede de Türkiye’de de 2020 yılına kadar tüm ehliyetlerin yeni çipli sürücü belgesine geçişini öngören çalışma kapsamında ehliyet yenileme işlemleri için internetten Emniyet Müdürlüğü’ne online randevu alımları gerçekleştirilebilmesi mümkün kılınıyor. Bu şekilde vatandaşların çok daha hızlı ve çok daha pratik bir şekilde işlemlerini gerçekleştirerek, meydana gelen yoğunluktan minimum seviyede etkilenmesi sağlanmaktadır.

Yazarlar