Eğitim Eksper Ne Demek, Ne İş Yapar? Eksper Kime Denir?

Eksper Ne Demek, Ne İş Yapar? Eksper Kime Denir?

30.05.2022 - 01:40 | Son Güncellenme:

Eksper, herhangi bir alanda uzmanlaşmış ve danışmanlık verebilecek kadar bilgili kişilere verilen isimdir. Bankacılık, sigorta, gayrimenkul ya da denizcilik alanında eksper olmak mümkündür. Eksper olarak danışmanlık verebilir ve bu sayede kazanç elde edebilirsiniz. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Eksper Ne Demek, Ne İş Yapar Eksper Kime Denir

Eksper, alanında uzmanlaşmış ve danışmanlık verebilecek yetkinlikteki kişilere denir. Alanınızda müşterilerinize danışmanlık vererek eksper olabilir ve kariyerinizi bu yönde ilerletebilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Eksper Ne Demek, Ne İş Yapar?

 Herhangi bir alanda uzman olan ve insanlara danışmanlık verebilecek yetkinliğe sahip olan kişiler eksperdir. İş hakkında bilgi ve birikimlerini müşteriler ile paylaşarak kişilere yardımcı olurlar.

 Örneğin bir gayrimenkul eksperi konut kredileri ya da araç kredileri hakkında uzmanlaşmış olabilir. Bu şekilde konut ya da araç kredisi almak isteyen kişiler için konutların ya da araçların değer tespitini yaparlar. Aynı zamanda potansiyel yatırım getirisi ile beraber risk analizini de kişilere çıkarır. Sigorta eksperi ise müşterilerin can ve mal risk analizini yaparak kendilerine uygun olan poliçelerin tanıtımını yapar.

 Eksper Kime Denir?

 Belirli bir alanda uzmanlaşmış olan kişilere eksper denir. Sigorta, denizcilik, banka ya da gayrimenkul alanlarında danışmanlık yapacak yetkinliğe ulaşmış kişilere eksper adı verilir. Eksper olmak için bulunduğunuz sektör ile ilgili eğitimleri almış olmanız ve kendinizi geliştirmeniz gerekir. Sonrasında Hazine Müsteşarlığı tarafından açılan sınavlara girmeniz ve kariyerinizi bu doğrultuda yönlendirmeniz gerekir.