Eğitim Emdr Terapisi Nedir, Nasıl Yapılır? Emdr Terapisi Kimlere Uygulanır?

Emdr Terapisi Nedir, Nasıl Yapılır? Emdr Terapisi Kimlere Uygulanır?

13.04.2022 - 16:16 | Son Güncellenme:

Psikiyatri açıdan öne çıkması ile beraber EMDR önemli bir yer taşır. Peki, EMDR terapisi nedir, nasıl yapılır? EMDR terapisi kimlere uygulanır detayları ile derledik.

Emdr Terapisi Nedir, Nasıl Yapılır Emdr Terapisi Kimlere Uygulanır

 Son dönemlerde kullanılan önemli psikiyatri yöntemlerden biri olarak EMDR öne çıkmaktadır. Özellikle birçok değişik travmatik olaylar söz konusu olduğu zaman, önemli Bir psikiyatrist yöntemi olduğunu ifade etmek gerekir.

Haberin Devamı

 EMDR Terapisi Nedir?

 Başta korku ve kaygılar olmak üzere, günümüzde pek çok psikiyatri soruna karşı kullanılan terapi yöntemi EMDR olarak bilinmektedir. Birbirinden değişik bir psikiyatrik bozukluklar söz konusu olduğu zaman, bu sorunları çözebilmek amaçlı önemli bir terapi yöntemidir. Kişinin yaşayabileceği birçok farklı olay karşısında, psikolojik sorunlarının ortadan kalkması için Uzmanlar tarafından ele alınır.

 EMDR Terapisi Nasıl Yapılır?

 Emdr terapisi herhangi bir şekilde hipnoz ya da ilaç tedavisi üzerinden gerçekleşmez. Bu terapi yöntemi içerisinde beynin adaptif bilgi işleme mekanizması ele alınır ve değerlendirilir. Özellikle Gözlerin sağdan sol tarafa doğru hareket ettirilmesi ile birlikte beyin yarım küresi üzerinden çift yönlü uyarım gerçekleştirilir. Bununla beraber kulaklık üzerinden ses ile ellere titreşim gerçekleştirilir. Bu bağlamda öne çıkan terapi yöntemi olarak, kişinin yaşamış olduğu pek çok psikolojik travma yapısı üzerinden tedavi sağlanır. Özellikle son dönemlerde oldukça önemli bir yapı ortaya çıkardığını söylemek gerekir.

Haberin Devamı

 EMDR Terapisi Kimlere Uygulanır?

 Psikiyatri karşıdan yaşanabilecek pek çok farklı probleme karşı bu terapi yöntemi ele alınır ve uygulanır.

 - Korku

 - Kaygı

 - Kazalar

 - Deprem

 - Savaş

 - Taciz

 - Şiddet

 Genel çerçevede yukarıda öne çıkan dramatik problemlere karşı olarak psikolojik açıdan emdr terapisi ele alınır. Son dönemlerde oldukça faydalı ve olumlu neticeler ortaya çıkaran önemli psikolojik tedavi yöntemleri içerisinde yer almaktadır. 

Yazarlar